Breaking News

Breaking News

DÂMBOVIȚA: Percheziții de amploare la suspecți de evaziune fiscală și spălare de bani

Dec 07, 2017

În această dimineată au avut loc ample percheziții, în mai multe județe, printre care și Dâmbovița, la suspecți de evaziune fiscală și spălare de bani.

Procurorii DIICOT și polițiștii au descins la  52 de sedii ale unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane bănuite că au prejudiciat bugetul de stat cu 1,7 milioane de euro.

Percheziţiile au loc în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Bacău, Iaşi, Galaţi, Alba, Buzău şi Dâmboviţa.

Acţiunea vizează persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare infracţională specializată în săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Astfel, în perioada 2010 – 2016, 30 de societăţi comerciale beneficiare ar fi influenţat obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidenţele contabile proprii de operaţiuni nereale.

Pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală ar fi fost folosite zece societăţi cu un comportament de tip fantomă.

Prejudiciul cauzat este în valoare de aproximativ 1,4 milioane de euro din actele de evaziune fiscală şi alte 300.000 de euro din infracţiunea de spălare a banilor.

40 persoane urmează să fie conduse la audieri.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: