Breaking News

Breaking News

Deputat Claudia Gilia: “Astăzi a fost făcut un pas important pentru reprezentarea femeilor în organismele statului”

Dec 19, 2017

“Am votat astăzi în Camera Deputaților modificarea Legii nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale.

Modificarea a avut ca prim obiect de reglementare modificarea art.18 alin.(2) din Legea nr.334/2006, astfel încât să fie stabilită o limită minimă a sumei alocate anual partidelor politice, respectiv 0,01% din veniturile prevăzute în bugetul de stat.

O altă modificare importantă care contribuie la valorizarea principiului egalității de șanse este reprezentată de reglementarea legislativă prin care se dispune: “Pentru partidele politice care promovează femei pe listele electorale pe locuri eligibile, suma alocată de la bugetul de stat va fi majorată dublu proporțional cu numărul mandatelor obținute în alegeri de candidații femei.”

Subreprezentarea femeilor în politica românească este o certitudine și o arată procentele de reprezentare a acestora în organismele alese (Parlament, autorități publice locale, Parlamentul European).

Practica, chiar a statelor cu democrații consolidate, a arătat că procentul femeilor aflate în forurile decizionale ale instituțiilor politice nu va crește fără reglementarea unor măsuri specifice.

Parlamentul României a făcut astăzi încă un pas pentru o reprezentare corectă a femeilor în organismele alese.”precizează deputatul Claudia Gilia.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: