Breaking News

Breaking News

RĂCARI: Vineri are loc comemorarea eroului martir Barbu Marian

Dec 20, 2017

Și în acest an în data de 22 decembrie autoritățile locale ale orașului Răcari îl comemorează pe eroul martir sublocotenent Barbu Petre Marian, fost parașutist al unității de la Boteni. Pentru că încă de mic copil a visat să zboare cât mai aproape de cer, Marian a îmbrățișat cu mare drag această meserie, el servindu-și patria până la moarte, fapt pentru care a căzut la datorie în timpul Revoluției din 1989.

Chiar dacă se împlinesc 28 de ani de la moartea acestuia, el va rămâne veșnic în mintea și inimile celor dragi, familiei și celor apropiați.

“Pe eroul martir Barbu Marian îl comemorăm la Răcari de nouă ani, deși de la trecerea sa în neființă a trecut mult mai mult. Nu trebuie să-i uităm niciodată pe acești oameni, care prin sacrificiul, lor ne-au redat nouă libertatea. Cu fiecare ocazie pe care o avem trebuie să-i aducem un omagiu aici la Ghimpați, locul său natal.”, a precizat primarul Marius Caravețeanu.

Barbu Marian s-a născut pe 29.06.1969 la Ghimpați, într-o familie simplă cu patru copii, iar în 1988 și-a împlinit visul, acela de a se incorpora în armată, la unitatea de la Boteni ca parașutist.

Un an mai târziu, în timpul Revoluției din 1989 a fost trimis la București, în zona Televiziunii Române. Din păcate, în timpul misiunii și-a pierdut viața, alături de alți camarazi de arme.

WhatsApp Image 2017-12-20 at 10.39.47

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: