Breaking News

Breaking News

Amenzi de peste 190.000 lei aplicate de polițiști în câteva ore

Ian 10, 2018

Miercuri, 9 ianuarie a.c. , peste 700 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate, 26 de permise de conducere reținute și 26 de certificate de înmatriculare retrase de polițiștii de la rutieră din Dâmbovița și Ilfov, în urma unei acțiuni organizate pe DN1A și pe DN7.

În intervalul orar 06:00-14:00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, în colaborare cu efective de poliție din Ilfov, au acționat pe DN1A și pe DN7, pentru depistarea și sancționarea abaterilor comise de participanții la traficul rutier.

În cadrul acțiunii, polițiștii au constatat o infracțiune și au aplicat 720 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 192.683 de lei.

Din totalul amenzilor, peste 240 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 89 pentru neportul centurii de siguranță, 45 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege, 48 pentru defecțiuni tehnice și 19 pentru utilizarea telefonului mobil fără a avea activ dispozitivul “handsfree”.

Pentru indisciplina pietonilor, căruțasilor și bicicliștilor au fost aplicate 96 de amenzi.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 26 de permise de conducere, dintre care 10 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h și 11 pentru depășiri neregulamentare.

Totodată, au fost retrase 26 de certificate de înmatriculare.

Exemple:

• Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Dâmbovița au întocmit un dosar penal pe numele unui tânăr de 22 de ani, din Hulubești, pe care l-au depistat în timp ce conducea un autoturism, deși avea suspendat dreptul de a șofa.

• Polițiștii au oprit pentru control un ansamblu de vehicule condus de un bărbat de 40 de ani, din Târgoviște și care aparținea unei societăți comerciale din Pietrari.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că s-a intervenit asupra aparatului tahograf prin amplasarea unui dispozitiv de tip magnet.

A fost aplicată o sancțiune contravențională conform prevederilor O.G 37/2007, în valoare de 9.000 de lei.

La activitate au participat și reprezentanți ai I.S.C.T.R..

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: