Breaking News

Breaking News

TÂRGOVIȘTE: Structura educațională, într-o continuă dezvoltare

Ian 08, 2018

Două investiții majore la nivelul infrastructurii educaționale urmează a fi implementate în municipiul Târgoviște.

Astfel,  Școala Gimnaziala “Matei Basarab” (nr. 13) și Școala Gimnaziala “Mihai Viteazul”  (nr. 8) vor face obiectul unor lucrări importante de modernizare, extindere și reabilitare.

“În ceea ce privește la Școala Gimnazială “Matei Basarab”, va fi reabilitata integral clădirea existentă, se va construi o extindere în suprafață desfașurata de aproximativ 1400 mp, se va construi o sala de sport, se va realiza un teren de sport exterior, vor fi refăcute trotuarele, aleile și spațiile verzi.

Și la Școala Gimnaziala “Mihai Viteazul”  vor fi realizate ample lucrări, în sensul ca vor fi reabilitate corpurile existente și se vor construi nu mai putin de șase corpuri noi de clădire.

Astfel, se va realiza creșterea numărului de săli de curs de la 22 la 36, se va construi o sală de festivități, se va extinde sala de sport, se vor construi grupuri sanitare și vestiare aferente zonei sportive, la care se adaugă o clădire tehnică.

Proiectele vor fi depuse în vederea finanțării prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10, “Îmbunătățirea infrastructurii educaționale” și au o valoare cumulată de peste 40.000.000 lei, contribuția administrației locale fiind de numai 2% din valoarea eligibilă a proiectului.”, precizează primarul Cristian Stan.

Proiectele au fost aprobate în ședinta Consiliului Local Municipal Târgoviște cu unanimitate de voturi.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: