Breaking News

Breaking News

Apelul fals la 112 se sancționează cu amendă de până la 1000 lei

Feb 05, 2018

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa atrage atenţia cetăţenilor în ceea ce privește

apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau  alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie. În cazul în care acestea se dovedesc, faptele constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei.

Potrivit datelor prezentate de IPJ Dâmbovița in bilanțul anul 2017, din 30.591 de apeluri la 112, numai 9178 au avut nevoie de intervenția poliției.

“Apelarea prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 trebuie efectuată numai în cazuri de urgenţă care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment.

Aşadar, nu abuzaţi de acest număr de telefon fără a avea într-adevăr un motiv real sau o urgenţă.

Vă atragem atenţia că, potrivit reglementărilor legale, apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau  alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei.”, sunt recomandările oamenilor legii.

Ca și exemplu, la data de 03 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secției nr. 10 Poliție Rurală Petrești au fost sesizaţi de un bărbat de 44 de ani, din Corbii Mari, cu privire la faptul că ar fi fost agresat de o persoană.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cel în cauză, fiind în stare avansată de ebrietate, ar fi apelat numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 în mod fals, pentru a sesiza că ar fi fost lovit, din cercetări reieșind faptul că acesta a mințit.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor O.G. 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: