Breaking News

Breaking News

DÂMBOVIȚA: Peste 49000 de doze de vaccin antigripal se găsesc în cabinetele medicale

Feb 01, 2018

Conform raportărilor transmise de către furnizorii de servicii medicale, pentru intervalul 22-28 ianuarie a.c., la nivelul judeţului  au fost diagnosticate 672 de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, din care 16 cazuri spitalizate şi 139 de pneumonii, pentru 6 dintre cazuri fiind necesară internarea.

În ceea ce priveşte numărul cazurilor de gripă confirmate de către Institutul Cantacuzino, de la debutul perioadei de monitorizare şi până în prezent, din totalul de 15 probe trimise au fost confirmate 6, din care 4 au fost cu virus gripal tip B şi 2 cu virus gripal tip A, toţi pacienţii fiind adulţi.

În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită a persoanelor cu risc crescut de a contacta boala, D.S.P. Dâmboviţa a primit şi a repartizat către medicii vaccinatori un numar de 49 156 de doze de vaccin antigripal.

D.S.P. Dâmboviţa recomandă populaţiei să respecte sfaturile medicilor pentru a evita îmbolnavirile prin afectiuni respiratorii şi gripă, să evite autotratamentul, iar la primele semne de boală să se prezinte la medicul de familie în vederea stabilirii unui diagnostic corect şi a conduitei terapeutice de urmat.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: