Breaking News

Breaking News

DÂMBOVIȚA: Trenul Târgoviște-Pietroșița, din nou, în pericol să dispară

Feb 05, 2018

Încă o dată trenul care face legătura între Târgoviște și Pitrosița este în pericol să dispară, și asta din cauza lipsei călătorilor și a faptului că și cei care mai există preferă să “meargă cu nașul” în loc să-și cumpere bilet sau abonament.

În acest context, senatotul Adrian Țuțuianu se întâlnește astăzi cu reprezentanții CFR pentru a dezbate problema și pentru găsirea unor soluții în vederea păstrării traseului.

“Vom avea prezent aici directorul general de Căi Ferate pentru că am constat, din nou, săptămâna aceasta, că s-a pus problema suspendării tuturor curselor de tren pe relația Târgoviste-Petroșita. Situația este generată, în general, de traficul scăzut de călători cu trenul și vrem să avem o discuție luni, cu participarea parlamentarilor, a primarilor de pe traseul respectiv, a directorilor de societăți comerciale, directori de școli, să vedem care este cu adevărat potentialul zonei, care sunt nevoile de transport ale acestor entități și care sunt soluțiile să mărim numărul de abonamente și să încercăm să menținem această circulație a trenurilor pe ruta Târgoviște-Pietroșița, în condițiile în care se vor deschide anul acesta o parte din capacitațile de producție de la Ulmi, sau societatea comercială Sun Garden din Pucioasa își va deschide o fabrică nouă care va avea un număr important de angajați. De asemenea, și firma Nimet își va deschide în luna mai o nouă capacitate de producție pe strada Laminorului și în septembrie va pune în funcțiune întreaga capacitate, de aceea este important să menținem circulația trenului pe această rută.

Îmi aduc aminte că ne-au trebuit trei ani să putem să readucem trenul înapoi. ” a precixat parlamentarul social democrat.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: