Breaking News

Breaking News

Petre Ionel: “La Agenția Naționala pentru Arii Naturale Protejate se muncește, suntem implicați și determinați”

Feb 07, 2018

În contextul în care formațiunea politică ALDE, partener la guvernare alături de PSD, condusă de președintele Călin Popescu Tăriceanu, a început o acțiune de evaluare a membrilor care exercită anumite funcții în instituțiile statului, liderul dâmbovițean Ionel Petre, care îndeplinește și funcția de Vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, a dorit să facă anumite precizări în ceea ce privește această evaluare a activității pe care o desfășoară.

“După cum ați aflat din spațiul public, referitor la declarațiile făcute de domnul președinte Călin Tăriceanu,  aduc câteva precizări cu privire la evaluarea secretarilor de stat ALDE.

Da, este adevărat că și săptămâna aceasta continuă evaluările acestora și implicit și a mea în calitate de Vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate. Consider că este o acțiune corectă, care pe bună dreptate trebuia să se întâmple. Suntem numiți politic și atunci când partidul ne-a propulsat în aceste funcții ne-a dat și o responsabilitate care ne obligă să ne asumăm aplicarea Programului de Guvernare pentru a face lucruri bune pentru România și a nu dezamăgi pe cei care și-au pus toată speranța în noi atunci când ne-au votat. Eu personal, ca vicepreședinte al A.N.A.N.P, sunt convins că această analiză este benefică.

În ceea ce mă privește am convingerea că am făcut și voi face în continuare tot ceea ce îmi stă în putință ca lucrurile să evolueze într-o direcție favorabilă politicilor de mediu. De aceea, am inițiat și am participat la o serie de întâlniri menite să mențină România în prima linie de vizibilitate în ceea ce privește protejarea mediului și biodiversitatea. Ca exemplu, ultima întâlnire de genul acesta am avut-o în luna ianuarie cu reprezentanții Băncii Mondiale pe subiectul acordării de către aceștia a asistenței tehnice necesare derulării proiectelor inițiate de A.N.A.N.P. De asemenea, am făcut parte din echipa de evaluare a custozilor și administratorilor de arii naturale protejate. Ca și regiuni evaluate personal amintesc zonele de Vest, Sud-Est si Est. Totodată lucrez împreună cu echipa la câteva proiecte de importanță majoră pentru floră și faună, proiecte ce vor fi finanțate din fonduri europene.

Ca o concluzie, la A.N.A.N.P se muncește, suntem implicați și determinați. Nu îmi este teamă!”, precizează Ionel Petre.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: