Breaking News

Premierul Viorica Dăncilă: “Sprijinirea autorităților locale este foarte importantă pentru dezvoltare”

Mar 22, 2018

Astăzi, 22 marie a.c., premierul Viorica Dăncilă s-a aflat în vizită în județul Dâmbovița, alături de o delegație formată din miniștri Rovana Plumb, Eugen Teodorovici, Lucian Șova și Paul Stănescu.

Prima parte a programului a inclus vizita pe șantierul Arctic de la Ulmi, unde producătorul turc de electrocasnice va deschide cea mai mare hală din sud estul Europei, la care au participat și reprezentanți ai unor societăți care vor produce piese și subansambluri pentru aparatura Arctic.

În cea de a doua parte a zilei, premierul a stat de vorbă, la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, cu primarii din județ, prilej cu care aceștia au putut aduce în atenția premierului probleme cu care se confuntă, greutățile pe care le întâmpină în implementarea anumitor proiecte.

Primul cuvânt l-a luat senatorul Adrian Țutuianu care a făcut o trecere în revistă a celor mai importante obiective și proiecte ale județului,  şi anume: problema calamităţilor, importanţa realizării proiectelor aferente DN 7 şi DN 71, importanţa continuării lucrărilor la Universitatea Valahia din Târgovişte, precum şi proiectele de dezvoltare din zona fostei unităţi militare de la gara Târgovişte.

 „Cred că este necesar şi sunt convins că vom găsi soluţii să sprijinim aceste familii, care sunt la acest moment sinistrate la Văleni Dâmboviţa. Mai avem şi alte localităţi cu probleme, cum ar fi Malu cu Flori, Bezdeadul, Glodeniul, Vişineştiul şi altele…

Un al doilea subiect indicat şi astăzi de oamenii de afaceri din judeţ priveşte două drumuri naţionale, DN7 Bâldana-Titu-Găeşti-Topoloveni-Piteşti, extindere la 4 benzi, drum pe care România l-a promis în 2017 investitorilor de la Renault. Rugămintea noastră este să ne ajutaţi să trecem cât mai repede la proiectarea şi execuţia acestui tronson…De asemenea, foarte important este să modernizăm DN 71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia. Am stat foarte mult, aproape un an, după avizul de mediu, sperăm să-l obţinem luna aceasta… Acest drum va însemna relansarea industrială a judeţului Dâmboviţa. Modernizarea este utilă şi din perspectiva unei căi alternative pentru Valea Prahovei.” , a precizat Țutuianu.

La rândul său, premierul României, Viorica Dăncilă, şi-a arătat întreaga disponibilitate pentru sprijinirea proiectelor de dezvoltare locală şi a reiterat ideea unei bune colaborări interinstituţionale: „Sprijinirea autorităților locale reprezintă o prioritate pentru mandatul meu. Pe lângă ceea ce am cuprins în programul de guvernare, cred că este important să vedem care sunt problemele punctuale din fiecare județ și, de aceea, astăzi am dat startul deplasărilor din teritoriu. Nu am venit singură, am venit împreună cu o echipă de miniștri și nu doar pentru a asculta ce probleme aveți dumneavoastră aici, ci pentru ca, împreună, să putem găsi soluții adecvate. Astăzi ne-am întâlnit și cu investitori, ceea ce este foarte bine. Cred ca investițiile sunt necesare în România – atât investițiile românești, cât și investițiile străine. Guvernul României nu numai că va sprijini investițiile, dar vrea să aibă cât mai multe detalii nu doar despre oportunitățile pe care încercăm să le creăm, dar și detalii despre barierele pe care le întâmpină investitorii, astfel încât să putem găsi soluții comune…Sunt convinsă că sunt foarte multe lucruri de reglat. Aveți toată deschiderea Guvernului în a sprijini autoritățile locale, în a sprijini investițiile(…)Cred că este necesar să colaborăm(…)Sper să ne dăm seama că, în acest moment, avem nevoie de unitate și de proiecte comune care să ajute atât fiecare localitate în parte, fiecare județ, dar și România, în ansamblu(…). Am fost la fața locului, am văzut care sunt problemele… Astfel se explică și faptul că am venit împreună cu miniștri care cred că vor avea un răspuns punctual la problemele pe care le-ați ridicat.”.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: