Breaking News

Breaking News

Protestele angajaților Cromsteel nu au rămas fără ecou

Mar 27, 2018

La sfârșitul săptămânii trecute salariații societății Cromsteel, timp de două ore, au intrerupt activitatea și au protestat în fața unității. Principalele lor nenulțumiri au fost legate de salariile mici și de condițiile toxice în care lucrează.

În urma acestui eveniment și după discuții purtate cu echipa care conduce societatea, mare parte din solicitările celor 520 de  angajați au fost acceptate.

“Contractul colectiv de munca la ASO CROMSTEEL este inca nesemnat, cu toate ca managementul a acceptat o crestere medie de 22% a veniturilor angajatilor

ASO CROMSTEEL SA face cateva precizari referitor la informatiile pe care Sindicatul Valahia le-a transmis presei saptamana trecuta.

Pentru compania Aso Cromsteel, informarea  corecta si transparenta a angajatilor, despre rezultatele negocierilor cu sindicatele care ii reprezinta, este extrem de importanta, cu atat mai mult cu cat majoritatea solicitarilor care tin de salariu si veniturile angajatilor au fost acceptate de conducerea companiei.

Iata mai jos lista solicitarilor negociate si acceptate de catre companie:

o Crestere in medie cu 22% a veniturilor tuturor angajatilor din productie

o Crestere in medie cu 13% a veniturilor pentru personalul TESA

o Angajatii care lucreaza in productie primesc un spor de sectie de 15%

o Prima de Paste a fost acceptata la valoarea de 970 lei

o Prima de Craciun a fost acceptata la valoarea de 970 lei

o Toti angajatii vor primi un cadou de Craciun in valoare de 100 de lei

o Va fi oferita prima de vacanta de peste 1600 lei si, in plus, vor fi decontate bilete de vacanta in valoare de 1200 lei

o O grila de salarizare exista deja ca anexa la contractul colectiv de munca.

„Tot profitul companiei urmeaza sa fie reinvestit in tehnologizarea si schimbarea liniilor de productie, in imbunatatirea mediului de lucru si a echipamentelor de protectie a colegilor din productie, dat fiind specificul activitatii noastre. Faptul ca investitiile noastre au rezultate foarte bune a fost confirmat si de Garda de Mediu, care, in data de 26 martie, a notat compania cu 9,5 din 10 pentru performanta in domeniu. In acest context, punctele acceptate de management in negocieri au reprezentat un efort financiar suplimentar, pe care ni-l asumam pentru binele colegilor nostri. Din acest motiv, suntem surprinsi ca sindicatul continua chemarile la greva”, spune managementul companiei.

Doua solicitari aflate pe lista de revendicari, ambele cu posibil impact negativ asupra angajatilor Aso Cromsteel, nu au fost acceptate de companie. Astfel, pe de o parte, sporul de vechime ar putea dezavantaja colegii in situatia in care compania angajeaza din exterior oameni cu o vechime mai mare decat cei care lucreaza in companie deja. Pe de alta parte, este vorba despre reducerea duratei contractului colectiv de munca de la doi ani la un an – acest lucru ar putea insemna o destabilizare a mediului de lucru o data pe an, ceea ce este contraproductiv atat pentru companie, cat si pentru angajati.

„Vrem sa fim transparenti si sa ne asiguram ca toti salariatii nostri cunosc situatia corecta a negocierilor, isi cunosc drepturile si aleg in deplina cunostinta de cauza ceea ce doresc sa faca”, adauga managementul companiei.”, se precizează într-un comunicat de presă.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: