Breaking News

Breaking News

Înfrățirea dintre municipiul Târgoviște și provincia Castellon, șansă pentru colaborări și proiecte comune

Iun 29, 2018

Provinvia Castellon de la Plana este locul în care comunitatea românească din Spania este cea mai numeroasă, peste 20.000 de cetățeni, dintre care foarte mulți târgovișteni.

Acesta a fost motivul pentru care între municipiul Târgoviște și provincia Castellon de la Plana a fost semnat un acord de înfrățire în toamna anului 2017, iar în primavara acestui an primarul provinciei spaniole a fost prezent la Târgoviște, unde un nou acord a fost parafat, de această dată pe plan educațional.

Având în vedere aceste aspecte, dar și pentru că, în calitate de deputat face parte din Comisia pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii, Claudia Gilia, în cadrul vizitei pe care a efectuat-o săptămâna trecută în Spania,   a participat la numeroase activități ale comunității românești, printre care întâlniri cu reprezentanți ai universității și poliției din Castellon.

“Unul dintre subiectele întâlnirii a vizat colaborarea dintre Universitatea Jaume I și Universitatea Valahia din Târgoviste. Am susținut, în mod special, extinderea programelor de mobilitatile Erasmus derulate de Facultatea de Drept și Științe Administrative.

Este nevoie ca aceste parteneriate să fie efective pentru ca atât studenții, cât și cadrele didactice din cele două centre universitare să poată realiza adevărate schimburi de bune practici.

Un alt punct pe agenda dezbaterii l-a constituit derularea proiectului PROXPOL, proiect dezvoltat de Jaume I, care vizează pregătirea personalului din poliția locală în domeniul siguranței și ordinii publice, poliției de proximitate, prevenirea actelor antisociale și mentinerea ordinii și liniștii publice.

Este nevoie de o nouă abordare a securității și siguranței, bazată pe diviziunea echilibrată a sarcinilor între răspunsul de urgență și cerințele cetățenilor.

Sunt obiective importante pe care și poliția locală din Municipiul Târgoviște le are în vedere.

Este important să găsim formulele prin care personalul poliției locale din Târgoviște să participe la un astfel de program de pregătire profesională.

Am găsit o deschidere totală din partea colegilor spanioli cărora le mulțumesc pentru disponibilitate și pentru interesul manifestat în consolidarea relațiilor dintre cele două comunități.

Instituțiile din cele două țări pot colabora în beneficiul cetățenilor noștri. Sunt convinsă că cele două proiecte vor avea succesul scontat și vor genera noi proiecte comune în viitorul apropiat.”, a declarat parlamentarul.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: