Breaking News

Breaking News

Adrian Țutuianu: “Gestul primarului de la Pucioasa este unul pe care îl considerăm inacceptabil”

Iul 31, 2018

În contextul în care Constantin Ana, primarul orașului Pucioasa a sembat inițiativa “Fără penali în funcții publice”, considerând că “este o acțiune firească de a sprijni orice acțiune cetățeanască. Trăim într-o lume prea dezbinată și a fost un gest de bun simț din parte mea, cred. Suntem oameni normali și noi, cei din PSD, și vrem să fim tratați ca atare. Odată ce am făcut acest gest vreau să fiu urmat și de alți colegi de-ai mei de partid. Ce nu s-a spus, e că discuția cu acei tineri a fost mult mai amplă și i-am întrebat dacă știu cu ce se ocupă paramentarii lor de Dâmbovița, pentru că sunt total absenți și nu e nromal să nu te uiți în propria ogradă când îi critici pe toți. Toți membrii care au venit la mine erau USR. E un gest de normalitate, și îi îndemn pe toți să realizeze că nu există oameni buni și oameni răi, că psd-itșii nu sunt altfel de oameni”.

De asemenea acesta a precizat că și-a anunțat superiorii privin acest gest, în speță pe președintele partidului pe care îl reprezintă, și anume pe senatorul Adrian Țuțuianu, președinte PSD Dâmbovița.

Constantin Ana chiar și-a îndembat colegii primari și colegii de partid să-i urmeze gestul.

La scurt timp, Țuțuianu a ieșit în spațiul public cu o declarație în care precizează faptul că acțiunea primarului de la Pucioasa se va discuta în forurile superioare ale partidului în următoarea ședință.

WhatsApp Image 2018-07-31 at 13.35.36

“Am luat act de afirmațiile primarului orașului Pucioasa, Ana Constantin, cu privire la semnarea unei petiții pe care o promovează membrii și activiștii USR. Față de acest aspect, se impun următoarele precizări:

• Gestul domnului Ana Constantin este unul personal. Poziția sa nu reprezintă poziția Organizației Județene Dâmbovița a Partidului Social Democrat, care nu girează acțiunile politice ale adversarilor săi. PSD Dâmbovița rămâne consecvent actelor normative adoptate în sesiunea parlamentară încheiată recent, prin care s-au adus modificări legislației privind organizarea și funcționarea sistemului judiciar, Codului penal și Codului de procedură penală.

• Condițiile de acces în funcții publice și de demnitate publică sunt reglementate de lege, noțiunea de „penal” nefiind statuată juridic. Ea este folosită agresiv doar ca un pretext de discreditare a Partidului Social Democrat, coaliției de guvernare și a liderilor săi.

• Reafirmăm, în acord cu reglementarea constituțională și europeană, faptul că nicio persoană nu este vinovată atâta timp cât nu a fost condamnată definitiv printr-o hotărâre judecătorească (a se vedea și Directiva europeană 343/2016 privind prezumția de nevinovăție, transpusă recent în legislația internă prin proiectele de modificare a Codului penal și Codului de procedură penală).

• Acțiunea domnului Ana Constantin, precum și declarațiile din jurul acesteia, vor face obiectul analizei în forurile statutare de conducere ale partidului în perioada imediat următoare. Gestul său este unul de natură a crea confuzie în interiorul partidului și electoratului Partidului Social Democrat, lucru pe care îl considerăm inacceptabil.”.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: