Breaking News

Breaking News

Au început înscrierile pentru sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat

Iul 10, 2018

Începând de astăzi, 10 iulie a.c., și până pe 13 iulie a.c., absolvenții de liceu care nu au promovat în prima sesiune examenul de bacalaureat, au posibilitatea de a se înscrie pentru o a doua șansă.

Potrivit  Ministerului Educaţiei Naționale,  sesiunea de toamnă a examenului începe pe 20 august, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 21 august proba scrisă la Limba şi literatura maternă, pe 22 august, proba obligatorie a profilului, tot probă scrisă, iar pe 23 august, se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării.

Probele orale vor începe cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se vor desfăşura pe 24 şi 27 august, pe 28 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, între 29-30 august, evaluarea competenţelor digitale şi examenul se încheie pe 30-31 august, când este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a examenului de bacalaureat se vor afișa pe 1 septembrie, până la ora 16.00, iar în aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile.

 În perioada 2-5 septembrie contestaţiile vor fi soluţionate, iar pe 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: