Breaking News

Breaking News

GĂEȘTI: 10 cetățeni chinezi, amendați și obligați să părăsească teritorul României 

Iul 13, 2018

Polițiștii Serviciului de Imigrări din Dâmbovița, în cooperare cu inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial  de Muncă, în urma acțiunilor întreprinse la o societate comercială cu sediul în orașul Găești, au  depistat 10 cetățeni chinezi care desfășurau activități lucrative fară forme legale. Aceștia au fost obligați, prin decizie de returnare, să părăsească teritoriului României, iar reprezentanții firmei au fost sancționați cu amendă în valoare de 100.000 de lei .

Acțiunea a avut loc pe data de 04 iulie a.c. și a avut ca principal obiectiv combaterea muncii  ilegale a cetățenilor străinilor.

Cei 10 bărbați depistați, cu vârste cuprinse între 29 și 54 de ani desfășurau activități lucrative făra a deține avize de muncă sau detașare., iar în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că aceștia  au  intrat în țară în baza unor vize de scurtă ședere, în scop de afaceri.

Urmare a celor constatate, poliţiştii de la imigrări au procedat la revocarea vizelor pentru nerespectarea scopului pentru care au fost acordate,  pe numele cetățenilor chinezi fiind emise decizii  de  returnare prin care s-a stabilit obligația acestora de a  părăsi ţara în termen de 15 zile.

Totodată, a fost dispusă măsura nepermiterii intrării în România pentru o perioadă de 6 luni, de la data ieșirii din țară.

Totodată, reprezentanții societății comerciale au fost sancţionați contravenţional  de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița, cu amenda în valoare de 100.000 lei, în conformitate cu prevederile Ordonanței 25/2014, privind  încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul  României.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: