Breaking News

S-au simplificat procedurile de trecere a graniței de către minori

Iul 31, 2018

Guvernul României a adoptat o serie de măsuri care au în vedere simplificarea procedurii trecerii frontierei de către minori.

Astfel, prin Hotărârea de Guvern nr. 541/2018 care vizează modificarea și completarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, s-au adoptat o serie de măsuri precum:

- declarația părinților prin care-și vor da acordul cu privire la efectuarea călătoriei în străinătate a propriului copil poate fi valabilă până la 3 ani (acest lucru înseamnă mai puțini bani cheltuiți la notar, mai puțin timp pierdut pentru întocmirea documentelor de călătorie);

O altă măsură utilă este că dacă nu se va putea face dovada privind destinația minorului (cu bilet de transport, acte notariale) însoțitorul minorului va putea completa olograf, o declarație pe propria răspundere în fața organelor poliției de frontiere, din care să rezulte că țara de destinație a călătoriei este cea de reședință/domiciliu a/al minorului. Dacă însoțitorul nu va putea face dovada destinației călătoriei și va refuza să semneze o astfel de declarație, nu îi va putea fi permisă ieșirea din România minorului.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: