Breaking News

Breaking News

Timpul de așteptare la punctele de trecere a frontierei va fi scurtat

Iul 30, 2018

După ce în Parlament a fost votat proiectul de lege prin care se permite extinderea valabilitătii pașapoartelor de la 5 la 10 ani, Guvernul a adoptat o serie de măsuri pentru a îmbunătăți activitățile în punctele de trecere a frontierei şi/sau a calității acestora, în scopul reducerii timpilor de așteptare.

Pentru că  această perioadă, vara, coincide cu perioada concediilor și vacanțelor, și pentru că din ce în ce mai mulți români preferă să plece în străinătate, iar cei plecați peste hotare vin acasă pentru câteva săptămâni, măsurile luate de către autorități vin în întâmpinarea aglomerației care se produce, în fiecare an, la punctele de trecere a frontierei.

Memorandumul adoptat în acest sens prevede:

 -creșterea numărului de benzi, acolo unde este necesar, pe sensul de intrare/ieșire astfel încât să fie redus timpul de așteptare pentru efectuarea controlului.

•-alocarea de fonduri, dacă este cazul, în vederea realizării de investiții pentru amenajarea/modernizarea/dezvoltarea capacității de control în punctele de trecere a frontierei (naval, feroviar, rutier, aeroportuar);

- alocarea de fonduri financiare necesare suplimentării numărului de angajați ai Poliției de Frontieră. și ai A.N.A.F., în punctele de trecere ale frontierei;

- inițierea demersurilor bilaterale pe lângă statele vecine, pentru identificarea soluțiilor de fluidizare a traficului pe sensul de ieșire din România.

Informațiile au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă de catre deputatul PSD de Dâmbovița, Claudia Gilia.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: