Breaking News

Breaking News

Încă o delegație de chinezi a vizitat Dâmbovița

Aug 01, 2018
Astăzi, 1 august a.c., conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a primit, la sediul instituției, vizita unei delegații din regiunea Guangxi, condusă de ZHAO Leqin, în calitate de vicepreședinte al Comitetului Permanent al Congresului Poporului din Regiunea Autonomă Guangxi Zhuang și secretar al Comitetului Municipal al CPC Guilin.
Programul a vizat o întâlnire de lucru cu administrația publică locală și județeană, iar în cadrul discuțiilor purtate, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, a exprimat intenția autorităților județene de a consolida relațiile de colaborare dintre părți în mai multe domenii, prioritar fiind cel industrial.
Alte aspecte discutate și supuse atenției de către Adrian Țuțuianu, în calitate de vicepreședinte al Senatului României, dar și de președinte al Asociației de Prietenie România – China, au vizat o scurtă prezentare a județului, principalele subiecte abordate fiind oportunitățile de investiții existente la nivelul județului. De asemenea, a fost subliniată importanța dezvoltării relațiilor bilaterale în domeniul economic, cultural și educațional, prin investiții.
La rândul său, vicepreședintele ZHAO Leqin le-a mulțumit autorităților județene pentru primire și și-a exprimat interesul atât pentru identificarea unor domenii precise de colaborare, cât și pentru materializarea relației de prietenie în proiecte concrete.
În urma discuțiilor, părțile au convenit ca o delegație din regiunea Guangxi, formată din reprezentanți ai administrației locale și ai instituțiilor cultural – educaționale, dar și din oameni de afaceri, să efectueze o vizită oficială în județul Dâmbovița, în luna octombrie, cu prilejul desfășurării festivalului de romanțe „Crizantema de Aur”. De asemenea, vicepreședintele ZHAO Leqin a lansat invitația ca două delegații din județul Dâmbovița să participe la două evenimente importante care vor avea loc în Republica Populară Chineză, și anume: târgul de turism de la Guilin (luna octombrie) și forumul dedicat colaborării dintre China și statele membre ASEAN, care se va desfășura la Nanning, în luna septembrie. Întâlnirile vor constitui o oportunitate pentru demararea unor parteneriate.
Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: