Breaking News

Breaking News

LUCIENI: Reprezentanți ai DSVSA, politie și jandarmi au format filtre pentru monitorizarea infestării cu pestă porcină

Sep 17, 2018

În dimineața zilei de 16 septembrie a.c., în contextul confirmării pestei porcine africane într-o gospodărie de pe raza localității Lucieni, a avut loc o ședinta extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în urma căreia au fost stabilite o serie de măsuri în vederea prevenirii răspândirii, monitorizării și combaterii pestei procine africane la nivelul județului Dâmbovița.

Astfel, din dispoziția conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, timp de 7 zile, s-au instituit filtre permanente pe raza localității Lucieni, în următoarele puncte:

• Intersecția DN72 cu DJ702 B, punctul “Cruce” Lucieni;

• DJ 702B-Ciurari, punctul “Biserică”;

În aceste filtre, acționează echipe mixte, formate din polițiști, jandarmi și reprezentanți ai D.S.V.S.A Dâmbovița.

De asemenea, în cadrul filtrelor instituite, polițiștii au descoperit două persoane care transportau cu autoturismele 20 de kilograme de carne provenită de la porcine sacrificate pe raza localității Lucieni, pe care le-ar fi primit de la cunoștințe.

Reprezentanții D.S.V.S.A au ridicat cantitatea de carne în vederea distrugerii, iar față de cele 2 persoane se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comercializare de produse alterate, faptă prevăzută și sancționată de art. 358 din Codul Penal.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: