Breaking News

Breaking News

Autoritățile dâmbovitene au primit vizita Excelenței Sale Davor Vidiš, Ambasadorul Republicii Croația în România

Oct 18, 2018

Joi, 18 octombrie a.c, Excelența Sa Davor Vidiš, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Croația în România, a efectuat o vizită oficială în județul Dâmbovița, la invitația senatorului Adrian Țuțuianu – vicepreședintele Senatului României.

Programul Excelenței Sale  a debutat cu o întâlnire cu autoritățile locale și județene, ce s-a desfășurat la Consiliul Județean Dâmbovița, iar principalele subiecte abordate s-au axat pe identificarea posibilităților inițierii unor parteneriate bilaterale între părți în diferite domenii de activitate, sens în care ambasadorului i-a fost prezentat județul Dâmbovița și i-a fost supus atenției potențialul economic, turistic, educațional și cultural pe care Dâmbovița îl deține.

În acest sens, autoritățile i-au prezentat Excelenței Sale cinci proiecte concrete de colaborare, respectiv: 1) realizarea unui program de înfrățiri între unitățile administrativ-teritoriale din județul Dâmbovița și cele din Republica Croația, 2) organizarea unei delegații croate, compusă din oameni de afaceri, care să viziteze județul Dâmbovița în prima parte a anului viitor, 3) încheierea de parteneriate educaționale între Universitatea Valahia din Târgoviște și universități din Croația, 4) realizarea unei colaborări în domeniul industriei de apărare, prin intermediul societăților comerciale și 5) realizarea de investiții în domeniul turistic, în zona Padina-Peștera,  de către investitori croați.

La rândul său, înaltul oficial a mulțumit autorităților dâmbovițene pentru invitația de a vizita județul Dâmbovița și precizat că propunerile primite sunt pertinente și importante și vor fi analizate cu atât mai mult cu cât relația dintre părți este consolidată și de comunitatea de croați din România.

În vederea realizării parteneriatelor bilaterale în domeniile propuse, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, l-a asigurat pe ambasadorul Croației de întreg sprijinul autorităților județene și i-a lansat invitația de a reveni în județul Dâmbovița.

La rândul sau ambasadorul a precizat : „Este foarte plăcut să fi ambasador al Croației în România… Sunt întâlniri intense, discuții în mod regulat, lucrurile arată bine, ne pregătim și noi, ca și țara dumneavoastră, să preluăm președinția Uniunii Europene în 2020. Ne interesează industria de apărare, ne interesează acest sector și informațiile în posesia cărora am intrat astăzi vor fi transmise mai departe către Croația. Este a doua vizită pe care o fac în zonă, dar vă asigur că nu va fi ultima”.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: