Breaking News

Breaking News

Deputatul Carmen Holban se implică în proiectul “Despre sănătate, cu responsabilitate”

Oct 31, 2018

La un an de la lansarea proiectului “Despre sănătate, cu responsabilitate”, deputatul social-democrat Carmen Holban, a participat la o întâlnire  cu reprezentanți din domeniul sănătații și ai industriei farmaceutice, dar și cu reprezentanți ai consumatorilor și pacienților, tema principală a dezbaterii fiind, ca și a proiectului propriu-zis, îmbunătățirea staŕii de sănătate a românilor.

Parlamentarul dâmbovițean este membru în Comisia de Sănatate a Camerei Deputaților, și ori de câte a avut ocazia, s-a implicat în tot ceea ce ține de domeniul pe care îl reprezintă.

Această campanie educațională îsi propune promovarea și informarea corectă a pacienților prin implicarea cât mai multor factori, dar și responsabilizarea acestora.

“Am participat ieri, la invitația Asociației Române a Producătorilor de medicamente fără prescriptie, suplimente alimentare și dispozitive medicale (RASCI), la o dezbatere cu reprezentanți ai autorităților, profesioniștilor din domeniul sănătății, industriei farmaceutice, dar și ai organizațiilor reprezentative pentru consumatori și pacienți, respectiv pentru studenții farmaciști și mediciniști, marcând astfel un an de la lansarea campaniei educaționale “Despre sănătate, cu responsabilitate”. Este un demers educaţional pe termen lung, cu scopul îmbunătăţirii stării generale de sănătate a consumatorilor şi pacienţilor români. Campania îşi propune să implice cât mai mulţi factori care pot contribui la promovarea informării corecte şi responsabilizării acestora.

Nevoia de îmbunătățire a educației pentru sănătate a consumatorilor și pancienților români, crearea unui cadru legislativ unitar, clar și echitabil, cu privire la comunicarea produselor din categoriile reprezentante, sau beneficiile sociale și economice ale principiului de automedicație responsabilă, au fost principalele subiecte ale dezbaterii.

Țin să le mulțumesc reprezentanților RASCI pentru invitație și îi asigur în continuare de tot sprijinul!” a precizat parlamentarul.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: