Breaking News

Breaking News

Sistemul de învățământ preuniversitar va fi suplimentat cu peste 1300 de posturi

Oct 11, 2018

La începutul ședintei de Guvern care a avut loc ieri, 10 octombrie a.c., remierul Viorica Dăncilă a anunţat faptul că ordinul privind numărul maxim de posturi finanţate de la stat pentru unităţile de învăţământ preuniversitar va fi modificat. În acest sens urmează să fie  alocate 1.336 de posturi suplimentare în Bucureşti şi 11 judeţe.
“În urma analizei realizate cu doamna Rovana Plumb, ministrul interimar al Educaţiei, vreau să vă anunţ că ordinul privind numărul maxim de posturi finanţate de la bugetul de stat pentru unităţile de învăţământ preuniversitar de stat în anul şcolar 2018 -2019 va fi modificat. Astfel, vor fi suplimentate posturi în 11 judeţe şi în Bucureşti, vorbim de un număr total de 1.336 de posturi. Această analiză a fost făcută în urma solicitărilor inspectoratelor şcolare având în vedere necesităţile punctuale la nivel local. Nu vor exista disponibilizări în învăţământ şi ne respectăm angajamentele asumate în programul de guvernare.”, a declarat Viorica Dăncilă.
De asemenea, premierul a facut si precizări in ceea ce privește programul de sprijinire a copiilor care provin din familii defavorizate de a merge la școală.
“Peste 360.000 de preşcolari şi elevi din învăţământul primar şi gimnazial vor beneficia în acest an şcolarde pachete de rechizite şi ghiozdane. Obiectivul acestui program derulat de ministerul Educaţiei e părăsirea abandonului şcolar prin facilitarea accesului egal la învăţământ obligatoriu pentru copiii proveniţi din famiile cele mai defavorizate”.

La începutul lunii octombrie, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” i-a solicitat Vioricăi Dăncilă blocarea aplicării ordinului semnat de fostul ministru al Educaţiei, Valentin Popa, care prevedea concedierea a peste 4.000 de angajaţi din învăţământ.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: