Breaking News

Breaking News

Unioniștii strâng semnături pentru unirea României cu Basarabia

Oct 26, 2018

Peste 130.000 de semnături s-au strâns până în acest moment, de către asociatiile sau organizațiile unioniste,  pentru modificarea Constituției în sensul introducerii unui preambul. Inițiatorii vor merge într-un turneu național, prin toate județele României, în luna noiembrie, turneu care are destinație finală Alba Iulia pe data de 1 Decembrie.

Zeci de corturi și puncte de colectare de semnături, în orașele care nu au acordat autorizații de amplasare de corturi precum Sibiu sau Galați, își așteaptă doritorii. Voluntarii unioniști vor vizita toată România într-un turneu național menit a contribui la atingerea necesarului de semnături.

Punctul final al Caravanei va fi pe 1 Decembrie la Alba Iulia, unde se va organiza un marș imens, din fața gării feroviare până în Cetatea Alba Iulia, începând cu ora 08:00.

„Invităm toții românii să semneze pentru Basarabia. Măcar acum, în al 12-lea ceas, trebuie să vorbim despre reîntregire națională. Altfel, tot acest fiasco gestionat de către stat, numit Anul Centenarului, va rămâne ca momentul cel mai penibil la nivelul istoriei noastre. La Alba Iulia vom veni zeci de mii de oameni, din toate colțurile țării, de la Carei până la Orhei”, declară George Simion, lider Platforma Unionistă Acțiunea  2012.

Campania este demarată în toată România, Republica Moldova și în Diasporă, în aceasta fiind antrenate sute de asociații și voluntari care își doresc Unirea. De asemenea, orice persoană își poate înregistra semnătura online pe site-ul semnez.eu, ulterior apropiindu-se fizic la cel mai apropiat cort din zona în care locuiește, care va fi disponibil până la sfârșitul lunii decembrie.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: