Breaking News

Breaking News

Focarul de pestă porcină de la Lucieni a fost stins

Noi 14, 2018

Potrivit ultimelor informații venite din partea Institutiei Prefectului județului Dâmbovita, focarul de pesta porcină africană, apărut în localitatea Lucieni la jumătatea lunii septembrie, a fost stins.

Decizia a fost luată în cursul acestei dimineți, în urma ședintei Centrului Local de Combatere a Bolilor.

” Centrul  Local de Combatere a Bolilor(CLCB) din județul Dâmbovița s-a întrunit în ziua de 14.11.2018, în vederea luării deciziei de stingere a focarului de Pestă Porcină Africană(PPA), identificat într-o gospodărie din localitatea Lucieni, județul Dâmbovița.

Având în vedere activitățile cuprinse în planul de măsuri pentru combaterea PPA, aprobat în ședința CLCB-Dâmbovița în data de 16.09.2018, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor  Dâmbovița, prin implicarea medicilor veterinari concesionari și oficiali, a luat toate măsurile, conform legislației în vigoare, în zona de protecție cât și în zona de supraveghere.

În situația în care nu au mai fost depistate animale bolnave, moarte sau cu semne clinice atribuite Pestei Porcine Africane, iar rezultatul probelor serologice recoltate de la suine din zonele amintite a fost unul negativ, s-a luat decizia de stingere a focarului PPA din localitatea Lucieni.”, informeaza Prefectura Dâmbovița.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: