Breaking News

Breaking News

“Radioul de altădată”, expoziție organizată de Complexul Muzeal Curtea Domnească

Noi 01, 2018

Astăzi, între orele 9:00-17:00 în locația  fostei Şcoli de Ofițeri de Cavalerie „Ferdinand I”), Bld. Carol I, nr. 49,  Complexul Naţional Muzeal “Curtea Domnească” Târgovişte în parteneriat cu posesorul unei impresionante colecţii de radiouri, dl. Malancu Gheorghe, vă invită să vizitaţi expoziţia “Radioul de altădată”. Intrarea este liberă.

 Expoziţia aniversează 90 de ani de la fabricarea primului aparat de radio-recepţie românesc, prima emisiune a postului Radio România, având  loc în data de  1 noiembrie 1928, la ora 17, pe lungimea de undă de 401,6 metri, cu o putere de 0,15 kw şi  a fost  deschisă de profesorul Hurmuzescu în calitate de președinte al Consiliului de Administrație al Radiodifuziunii Române.

Pentru cei interesaţi de tehnologia redării sunetului, şi vor să afle mai multe, în expoziţia organizată, ce va constitui viitorul muzeu “Radioul de altădată”, vor fi expuse peste 200 de aparate radio, patefoane, casetofoane, magnetofoane, pick-up-uri etc, toate fiind achiziţionate pe parcursul a 30 de ani, cea mai veche piesă datând din anul 1926.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: