Breaking News

Breaking News

TÂRGOVIȘTE: Un nou parc va apărea în zona fostei Unități Militare de la gară

Noi 13, 2018

În zona fostei Unități Militare de la gară, autoritățile publice locale și județene au în desfășurare un amplu prouect de dezvoltare urbană, în această locație urmând a fi construite, în viitorii ani, un mall, un stadion, blocuri de tip ANL, parcări, dar un sediu nou RAR. De asemenea, vor demara lucrări de infrastructură rutieră, un drum de legătură între Centura municipiului și Gara Târgoviște, la pachet cu rețeaua de apă și canalizare.

Pe lângă toate acestea, primăria târgoviște a depus în vederea finanțării și un proiect care vizează construcția, pe o suprafață de peste 16.000 mp, a unui parc. Astfel, o zonă care a fost abandonată ani de-a lungul și uitată, va fi tranformată într-un spațiu modern și confortabil, aliniat la standardele europene.

 ”Astfel, pe o suprafață de 16.481 mp, situată pe locația fostei UM Gară, administrația locală târgovișteana va construi un parc public de agrement, investiție care, în afara amenajării unei suprafețe de peste 14.000  mp. ca și spatiu verde, presupune construirea în plus a unei piațete și a unei fântâni arteziene, a unui loc de joacă, a unei zone de fitness, a unei biblioteci în aer liber, dar și  amenajarea aleilor pietonale și a pistelor pentru biciclete.

Precizam ca investiția mentionată reprezintă numai  primul proiect important de extindere a spațiilor verzi din municipiul Târgoviște, în condițiile în care, până la sfârșitul acestui an, va fi depus și proiectul care vizează construirea unui parc în imediata vecinatate a Complexului Turistic de Natație Târgoviște.

Sursa de finanțare a lucrarilor amintite este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 4, Prioritatea de Investitii 4.2, “Realizarea de acțuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului”, precizeaza primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: