Breaking News

Stop abuzurilor lui Țuțuianu de la Consiliul Județean Dâmbovița

Mai 20, 2019

De când nu mai e șerif peste județul Dâmbovița, lui Țuțuianu nu-i mai convine nimic. Toate și toți sunt împotriva lui. Cea mai nouă găselniță este aceea că președintele Consiliului Județean Dâmbovița vrea să îl dea afară din spațiul pe care îl folosește cu destinația de cabinet parlamentar.
Țuțuianu îi aduce chiar jigniri lui Alexandru Oprea, catalogând demersul ca fiind ”un abuz, de un mod securistic jegos, de o manifestare în viața publică care îmi aduce aminte de abuzurile Partidului Democrat Liberal.”

”M-am trezit în data de 2.05.2019 cu o adresă semnată de domnul Oprea, președintele Consiliului Județean, prin care îmi cere să predau în termen de 15 zile spațiul atribuit la etajul 1, camera 9, din incinta Consiliului Județean, cu destinația de sediu al Cabinetului parlamentar. Motivația invocată este aceea că Consiliul Județean a descoperit brusc că nu are spațiu suficient și că mai sunt și alți parlamentari care ar avea nevoie de spații. Sigur că este greu de înțeles, bagi pe unul și scoți pe altul… Au fost foarte generoși cu mine și mi-au spus să mă mut la etajul 5, în biroul doamnei Oana Vlăducă, că putem sta doi în 11 metri pătrați… Putem să facem și asta, dar este un abuz care ține de un mod securistic, jegos, de manifestare în viața publică care îmi aduce aminte de abuzurile Partidului Democrat Liberal. I-am răspuns domnului Oprea foarte rapid, că eram nervos, și i-am spus pe de-o parte că utilizez acest spațiu în baza unui contract de închiriere și prestări servicii care este valabil la data acestei adrese, în al doilea rând că am achitat chiria și cheltuielile aferente la zi, în prima sau a doua zi, de fiecare dată, după ce am primit factura… Al treilea lucru, i-am adus aminte că potrivit Legii privind statutul deputaților și senatorilor autoritățile administrației publice locale au obligația să asigure spațiile necesare funcționării cabinetelor parlamentare. I-am făcut trimitere și la contractul de închiriere și i-am spus foarte clar că nu ne încadrăm în niciuna din situațiile prevăzute de contract, acolo spune că prin acordul părților sau dacă nu-ți plătești chiria, utilitățile… Și, în sfârșit, i-am spus că acest demers reprezintă un atac politic inacceptabil la adresa unui senator din opoziție, atac care nu mă surprinde cunoscând lipsa de caracter a inițiatorilor acestui demers. Finalul a fost că i-am spus că nu dau curs acestei solicitări, aștept să văd care sunt demersurile legale pe care le vor face… Sper să mă și evacueze, ca să fie și mai frumos…„, a precizat acesta.
În replică Consiliului Județean Dâmbovița în care explică, negru pe alb care au fost motivele pentru care instituția a procedat în această manieră. Acum ne întrebăm oare ce se întâmplă de’ domnul Țuțuianu nu dorește să împartă biroul cu protejata sa, deputata Oana Vlăducă?!
”Având în vedere informațiile apărute în spațiul public și modul subiectiv de prezentare a situației referitoare la spațiile puse la dispoziție de către Consiliul Județean Dâmbovița (CJD) pentru funcționarea unor cabinete parlamentare, facem următoarele precizări:
Solicitarea de eliberare a spațiului deținut de biroul senatorial situat la etajul 1 al clădirii CJD a avut ca fundament atât spațiile insuficiente de lucru necesare aparatului propriu al Consiliului Județean Dâmbovița, cât și solicitările formulate de alți membri ai Parlamentului României, în vederea punerii la dispoziție de birouri pentru înființarea de cabinete parlamentare.
Spațiul în cauză are o suprafață mult mai mare decât suprafețele repartizate celorlalți parlamentari, acestora fiindu-le atribuite cote-părți ½ (câte două persoane în birouri de maximum 15 m2).
Consiliul Județean Dâmbovița a transmis către cabinetul parlamentar situat la etajul 1 disponibilitatea de a-i pune la dispoziție cotă-parte dintr-un birou situat la etajul 5 al clădirii CJD, deținut de un alt parlamentar din cadrul aceleiași formațiuni politice.”- Cominicat de presă Consiliul Județean Dâmbovița.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: