Breaking News

Angajații Electroaparataj Târgoviște, a 32-a zi de grevă
Acționarii au decis închiderea fabricii

Iun 13, 2019

Astăzi, 13 iunie a.c. este a 32-a zi în care angajații Electroaparataj Târgoviște se afla în grevă. Principalele nemulțumiri, pe care le-au strigat și în fața Prefecturii Dâmbovița, sunt salariile mici și negocierea unui contract colectiv de muncă.

Mâine, la Casa Sindicatelor din Târgoviște, începând cu ora 9:00 , salariații se vor întâlni și vor discuta dacă vor continua, pentru încă două săptămâni, greva.

“Mâine veți hotărâ dacă renunțați la grevă și reluați munca în aceleași condiții sau dacă veți continua greva. Trebuie să luați singuri această hotărâre…noi o vom respecta !

Atitudinea conducerii societății este aceeași…nu există dialog, nu există negociere ci doar condiții ultimative că dacă nu reluați munca, societate se va închide și veți fi dați toți afară.

Nu au avut intenția nici măcar un moment să încheie un contract colectiv de muncă!

Nu s-au aplecat asupra niciunei revendicari!

Nu au oferit nici măcar un ban în plus la salariile voastre!

Au acuzat Sindicatul Valahia de faptul că este grevă, declarând public că salariații sunt foarte mulțumiți, dar stau în grevă de frica sindicatului, care-i amenință și face presiune asupra lor!

În locul dialogului au ales să trimită scrisori prin curierat salariaților, să lipească afișe la poarta societății, să amenințe că închid dacă nu se renunță la grevă!

Domnule Manager general, față de toate acestea și multe altele, în nume personal Nicolae Dragodanescu vă transmite următoarele:

Personal m-am săturat de comportamentul grobian, de suficiența afișată permanent în relația cu salariații și cu reprezentanții salariaților, de nepăsarea și lipsa de înțelegere față de salariații dumneavoastră și de problemele lor, de neadevărurile declarate, de atitudinea disprețuitoare față de subordonații dumneavoastră, de mijloacele josnice de presiune folosite împotriva greviștilor, DE LIPSA DE RESPECT. Sunt conștient că aceste trăsaturi native nu se pot corecta!

Comportamentul dumneavoastră și salariile foarte mici au fost combustibilii care au alimentat și alimentează rezistența salariaților care fac grevă”, transmite liderul sindicalist Nicolae Dragodănescu.

Federația Națională din Industrie,  la care Sindicatul Valahia este afiliat,  se întrunește pe data de 26 iunie, iar pe ordinea de zi se află și activarea fondului de grevă al federației,  pentru susținerea grevei de la Electroaparataj Târgoviște,  dacă aceasta va depăși 60 de zile.

Mai mult, acționarii societătii, au emis un comunicat prin care explică poziția Electroaparataj, dar și faptul că Hotărârea Generală a Acționarilor a decis închiderea societății.

1 2 3 4

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: