Breaking News

Ce obligații au angajatorii în perioadele caniculare

Iun 14, 2019

Pentru perioadele cu temperaturi caniculare, I.T.M. DB anunță angajatorii asupra obligativității asigurării condițiilor optime atât pentru menținerea stării de sănătate a salariaților cât și pentru ameliorarea condițiilor de lucru.

Pentru temperaturi ce depășesc +37 gr. C, O.U.G. nr. 99/2000, privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă, prevede:

-asigurarea apei minerale, între 2-4 litri/persoana;

- asigurarea echipamentului individual de protecție adecvat;

-asigurarea de dușuri;

- reducerea intensității și ritmului activitaților fizice;

  – alternarea efortului fizic cu cel static;

  – alternarea perioadele de lucru cu cele de repaus la locuri umbrite;

- asigurarea ventilației la locurile de munca.

Pentru prevenirea unor îmbolnăviri determinate de munca în condiţii de temperaturi extreme se vor lua următoarele măsuri:

    – asigurarea de către angajator a examenului medical la angajare şi a controlului medical periodic, urmărind în acest fel, depistarea precoce a contraindicațiilor pentru munca la temperaturi crescute;

     – asigurarea primului ajutor şi a transportului la cea mai apropiată unitate sanitară a persoanelor afectate;

- trecerea, după posibilităţi, în alte locuri de muncă sau reducerea programului de muncă pentru persoanele cu afecţiuni, care au contraindicații privind muncă la temperaturi caniculare.

Neasigurarea măsurilor constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 1500 lei la 2500 lei.

“Menționăm faptul că, la telefonul de urgență 0747 773 465 se pot face sesizări referitoare la angajatorii care nu aplică aceste măsuri în condiții de temperaturi caniculare.” , precizează Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: