Breaking News

Cristian Stan, despre subiectul reabilitării stadionului “Eugen Popescu”: “E ușor să faci opoziție cu limonada în gură”

Iun 13, 2019

Încă o dată, liberalii târgovisteni încearcă să-și dea în petic și să aducă fel de fel de acuze la adresa conducerii administrației locale municipale.

Nemulțumirile lui Aurelian Cotinescu, președintele PNL Târgoviste, au fost strigate astăzi în fața stadionului “Eugen Popescu”, în cadrul unei conferințe de presă. Evident că locația nu a fost aleasă la întâmplare, subiectul de prim plan fiind chiar stadiul de degradare în care se află amplasamentul mai sus amintit, ideea fiind aceea de strângere de semnături pentru ca proiectul de reabilitare și modernizare al stadionului să fie urgentat.

Însă, ceea ce probabil Cotinescu nu știe, este faptul că, legat de acest aspect, primarul Cristian Stan, a precizat chiar ieri( n.r. miercuri, 12 iunie a.c.) faptul că de săptămâna viitoare vor începe lucrările de demolare ale stadionului, ale porțiunilor care deja sunt închise accesului publicului, și de reconstrucție a restului de tribune și spații necesare desfășurarii activitaților sportive.

“Chiar zilele acestea au fost strânse toate avizele și urmează a fi depuse la Agenția de Mediu pentru obținerea aprobării și cel târziu luna viitoare vor începe lucrările. Inițial vor fi unele de demolare după aceea de reabilitare.

În paralel se lucrează la proiect, chiar azi a avut loc o întâlnire la Federația Română de Fotbal, între reprezentanți ai administrației locale și cei de acolo, pentru a stabili forma finală a proiectului care urmează a fi implementat pentru stadionului Eugen Popescu.”, a precizat edilul. Mai mult, acesta, într-o postare pe un site de socializare, făcută chiar în momentul în care Cotinescu își “pleda cauza”, mai aduce și alte argumente menite să închidă gura liberalilor.

“Când neobrăzarea bate rațiunea…

Înțeleg că PNL vrea să facă astăzi o conferință de presă undeva la stadion (sau ceva de genul). Eu mă bucur. Cred că acolo vor să-și ceară scuze târgoviștenilor pentru două porcării pe care le-au făcut:

- n-au votat bugetul municipiului pe anul 2019 și, implicit, bugetul Chindiei Târgoviște (au avut alte „priorități”);

- n-au votat proiectul de hotărâre prin care Municipiul Târgoviște a demarat procedura pentru obţinerea finanţării necesare reabilitării stadionului, respectiv contractarea unui împrumut.

Cred (sper) că despre asta va fi vorba în conferință. Altminteri, e ușor să faci opoziție cu limonada în gură, fără să te intereseze de nimic concret, fără să știi să citești un buget de venituri și cheltuieli, fără să știi să întocmești o propunere de proiect. Dar, măcar, poți ascunde asta fiind mai retras. Când vii și te afișezi ca cei din PNL, riști să-ți vadă tot orașul „știința” de carte. Orașul ăsta merită altceva decât episoade din astea de teatru politic în care ba echipa de fotbal, ba asfaltările de străzi, ba investițiile din școli și grădinițe sunt murdărite de unii și alții în goana lor isterică după voturi.

În loc de concluzie: lucrările la stadion vor începe cel târziu în luna iulie.

#ChindiaNuEBătaiaVoastrăDeJoc

#TârgovișteNuEBătaiaVoastrăDeJoc.”

1 2 3

„V-am invitat la această conferință de presă într-o locație mai puțin obișnuită pentru a vă prezenta un proiect PNL Târgoviște, un proiect care nu reprezintă neapărat o noutate în politica târgovișteană…. Pornim astăzi o campanie de strângere de semnături prin care spunem „Târgoviște are nevoie de un stadion nou. Chindia are nevoie de un stadion nou” și asta pentru că echipa noastră de fotbal a reușit o performanță minunată, cu resurse financiare limitate.(…)Trei ani de zile, Primăria Târgoviște a dat ca și target promovarea echipei noastre de fotbal. Trei ani de zile au investit bani din bugetul local în această echipă… În trei ani de zile nu s-au gândit, nu au făcut nimic, pentru a avea cu adevărat o bază sportivă atunci când echipa ajunge în Divizia A. În acest moment s-a ajuns la situația de a se lua din bugetul local 1,6 milioane de euro și de a se investi în stadionul „Eugen Popescu”. Ce obținem în urma acestei investiții?! Nu avem locuri de parcare suficiente, nu vom avea o bază de antrenament adecvată, nu vom avea o suprafață de joc și o nocturnă modernă cu adevărat și nu vom avea suficiente locuri pentru spectatori. Ce vom face în momentul în care vom juca cu echipe mari, gen Steaua București sau Dinamo sau alte echipe îndrăgite?! Unde vor intra 10.000-12.000 de suporteri? Cu siguranță vor rămâne pe dinafară… Trebuie să înțelegem următorul aspect: tot demersul nostru de strângere de semnături, de mobilizare a târgoviștenilor pentru acest proiect este în favoarea târgoviștenilor, în favoarea echipei de fotbal, venim și ajutăm cu acest lucru Primăria Târgoviște și Consiliul Județean, dar în același timp le și obligăm să ia atitudine și să meargă la Ministerul de resort astfel încât să obțină bani.

Vom strânge semnăturile prin membri noștri, în oraș, mergem în cartiere, stăm cu oamenii de vorbă, le cerem semnăturile, cu siguranță membrii Biroului nostru vor avea un target pe are trebuie să-l îndeplinească, dar membri noștri sunt conștiincioși și cred că 10.000 de semnături pentru acest proiect de suflet cu siguranță vom obține”, a susținut  Aurelian Cotinescu.

4

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: