Breaking News

Breaking News

Încă o dată Nero și-a dovedit abilitățile
Câinele polițist a capturat un evadat

Iun 25, 2019

Nu cu mult timp în urmă, pe 25 martie, chiar de ziua Poliției Române, v-am făcut pcunoștință, prin intermediul paginilor ziarului nostru, cu Nero, câinele polițist pe care Inspectoratul de Poliție al Județului Dâmbovița îl are în dotare, în cadrul Serviciilor de Acțiune Specială. Odată cu Nero l-am adus în prim-plan și pe agentul șef adjunct Octavian Dinu, cel alături de care patrupedul formează o echipă invincibilă.  Nu există acțiune la care cei doi să participe și să nu se întorcă încununați de lauri. Nero are un an și 11 luni, este un ciobănesc german instruit pentru patrulare și intervenție. De la vârsta de 4 luni, Nero se antrenează, iar anul trecut a finalizat Școala de Dresaj de la Sibiu ca șef de promoție. Împreună, pe lângă faptul că sunt colegi și formează o echipă, sunt parteneri, prieteni, Nero făcând parte din familie, neexistând vreo diferență între animalele pe care Octavian Dinu le are acasă și el. Atunci când nu este la datorie, când nu participă la intervenții sau la antrenamente, Nero este un câine normal, se joacă și este extrem de atașat de copii.

WhatsApp Image 2019-06-24 at 21.27.06 (2)

WhatsApp Image 2019-06-24 at 21.27.06 (3)

http://voceadambovitei.ro/2019/03/el-este-nero-politist-in-cadrul-serviciului-de-actiuni-speciale-al-ipj-dambovita-fotovideo/

De la începutul anului și până în prezent, patrupedul are la activ 20 de misiuni, toate duse la îndeplinire cu succes.
Astăzi, continuăm povestea cu încă o performanță a lui Nero, și anume capturarea bărbatului care, încarcerat în penitenciarul Găești în regim deschis, a evadat săptămâna trecută de la locul de muncă, din localitatea Băleni.
Polițiștii dâmbovițeni au fost alarmați în jurul orei 15:30 cu privire la faptul că un deținut a evadat. La fața locului, pe lângă oamenii legii, au fost prezenți și agentul șef adjunct Octavian Dinu împreună cu Nero, pentru a efectua patrulare și intervenție, dar și  Thor, câinele ajută la detectarea mirosurilor umane. “Primele indicii ni le a dat câinele de urmă, iar noi ne-am îndreptat în direcția spre care el a alergat. Am ajuns pe un câmp, evadatul era la aproximativ 50-70 de metri față de noi. Acesta nu s-a supus somațiilor legale, moment în care am fost nevoiți să folosim câinii de serviciu pentru prinderea acestuia.” a povestit Octavian.

Atașamentul dintre Nero și Octavian probabil nu se poate exprima în cuvinte, este un sentiment doar de ei știut, dar mai ales simțit. “Este un câine echilibrat, blând, nu atacă fără comandă, încrederea noastră, unul în celălalt, este este nemărginită, este cel mai bun prieten necuvântător, de o loialitate cum rar mi-a fost dat să întâlnesc. Ne completăm perfect ca și echipă, este foarte ager, foarte abil, execută comenzile cu ușurință. Nero nu este doar un simplu câine, Nero este special”, a mai precizat Octavian Dinu.

WhatsApp Image 2019-06-24 at 21.28.17 (1)

WhatsApp Image 2019-06-24 at 21.28.17

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: