Breaking News

10 noiembrie, data la care românii își vor alege președintele

Iul 10, 2019

10 noimbrie 2019 este data la care românii își vor alege președintele pentru următorii cinci ani. Anunțul a fost făcut astăzi de către prim-ministrul Viorica Dăncilă. De asemenea, aceasta a mai precizat și faptul că Executivul va da o Hotărâre de Guvern pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor prezidenţiale, după care se va adopta pachetul de norme votat recent de Parlament în ceea ce privește prelungirea votului pentru românii din Diaspora.
“Astăzi (marţi-n.r.) vom stabili prin Hotărâre de Guvern data de 10 noiembrie 2019, zi a alegerilor pentru preşedintele României, potrivit responsabilităţilor Guvernului privind organizarea în condiţii cât mai bune a scrutinului electoral şi asigurarea dreptului de vot al cetăţenilor.
Ulterior vom adopta întreg pachetul de reglementări privind organizarea şi desfăşurarea scrutinului, în conformitate cu modificările din Parlament, şi anume votarea pe mai multe zile în secţiile din străinătate, posibilitatea prelungirii votului şi după ora 21:00 şi implementarea votului prin corespondenţă”, a declarat Dăncila. Așadar pe 10 noiembrie va fi organizat primul tur de scrutin , iar pe data de 24 noiembrie cel al doilea.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: