Breaking News

Ambasadorul Vietnamului a vizitat județul Dâmbovița

Iul 10, 2019

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, , a primit astăzi vizita ambasadorului Republicii Socialiste Vietnam în România, E.S, domnul Dang Tran Phong.

În deschiderea întâlnirii, președintele Consiliului Județean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a făcut o scurtă prezentare a judeţului Dâmboviţa şi a potenţialului existent în diferite domenii de interes, subliniind perspectivele economice, sociale, educative şi culturale ale judeţului. ”Ne exprimăm interesul de a pune bazele unor schimburi economico-culturale între țara noastră și Vietnam, iar dacă există la nivelul comunităților dumneavoastră locale interes pentru a dezvolta relații cu județul Dâmbovița, avem toată disponibilitatea în acest sens. Avem nevoie de forță de muncă, suntem interesați să primim studenți și turiști vietnamezi și sunt convins că această vizită va scoate la iveală oportunități concrete de colaborare.”

La rândul său, Excelenţa Sa, Dang Tran Phong, a precizat că întâlnirea de la sediul Consiliului Județean Dâmbovița este o oportunitate de a face noi paşi în extinderea relaţiilor de colaborare dintre România şi Vietnam. ”După cum știți, românii și vietnamezii au o relație lungă, tradițională de prietenie. Păstrăm mereu în inimă ajutorul dat de România în trecut, dar și în zilele noastre. Relațiile noastre s-au dezvoltat mult în ultima perioadă, mai ales în prima jumătate a acestui an, când premierul vietnamez a fost prezent în țara dumneavoastră(…) Sarcina mea, aici, este să fac tot ce pot pentru a dezvolta colaboarea între țările noastre, în toate domeniile, cu prioritate în cel economic, cultural, în agricultură, turism, dar și în ceea ce privește forța de muncă, întrucât știm că România are un deficit la acest capitol. 20 de studenți vin anual cu burse să studieze în România, avem mulți muncitori care lucrează aici în construcții, în industria alimentară, iar schimburile cresc cu fiecare an. Sper că și relațiile comerciale vor spori, mai ales că aici există un potențial serios în producție, turism și educație.”

De asemenea, ambasadorul Dang Tran Phong a precizat că există deschidere și interes din partea autorităților din Vietnam pentru întărirea legăturilor dintre părți, prin realizarea de înfrățiri între regiuni respectiv între comune sau orașe  din ambele țări.

Programul demnitarului străin în județul Dâmbovița a continuat cu vizite la Campusul Universității Valahia, Parcul Industrial Priboiu și la Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească Târgoviște”.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: