Breaking News

Breaking News

Comuna Iedera, afectată de calamități

Iul 17, 2019

Precipitațiile abundente care au căzut în ultima vreme au avut multiple efecte distructive pentru cursurile mai multor râuri și pârâuri de pe teritoriul județului Dâmbovița. Ploile au determinat avarierea mai multor obiective de infrastructură locală și județeană, pagube însemnate fiind consemnate atât pe cursul râurilor Ialomița, Argeș și Cricov, precum și de-a lungul afluenților acestora.

În acest sens și pentru găsirea unor soluții de remediere, reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița s-au întâlnit cu  Directorul General al Administrației Naționale Apele Române, Victor Sandu, Directorul Administrației Bazinale de Apă Argeș – Vedea, Bogdan Gorunescu, și Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Dâmbovița, Dănuț Bâzgu.

Au fost prezentate în sinteză obiectivele care au avut de suferit în urma calamităților din perioada mai-iunie a.c., cu precădere cele din localitatea Iedera, de departe cea mai afectată zonă. Pentru situația creată aici, reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Argeș – Vedea și ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Dâmbovița au stabilit ca, în termen de maximum două luni, să se definitiveze o soluție de intervenție cu lucrări de amenajare și consolidare a zonei afectate, respectiv punerea în siguranță a rețelei de alimentare cu apă și a porțiunii din drumul local afectat.

De asemenea, toți cei prezenți și-au manifestat disponibilitatea sprijinirii atât a Consiliului Județean Dâmbovița, cât și a unităților administrativ-teritoriale, în ceea ce privește obținerea avizelor și acordurilor într-un timp scurt și totodată, dar și intervenției cu lucrări de amenajare a cursurilor de apă, în punctele critice identificate la acest moment.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: