Breaking News

Breaking News

TÂRGOVIȘTE: A fost finalizată licitația pentru achiziționarea celor 28 de autobuze ecologice

Iul 16, 2019

Vești bune pentru târgovisteni. Astăzi, primaria municipiului a finalizat licitația în vederea achiziționării celor 28 de autobuze ecologice, câștigătoare fiind firma Mercedez. Aceste autovehicule sunt parte a unui program mult mai amplu care va schimba radical infrastructura transportului public de persoane din Târgoviște.

Astfel,  modelul Mercedes-Benz Citaro Hybrid, votat autobuzul anului 2019, reprezintă noul vehicul care, începand de anul viitor, va oferi târgoviștenilor condiții excelente de transport.

Din multitudinea de dotari și facilități oferite călătorilor:

1.       sisteme de încălzire, ventilație și condiționare a aerului, capacitate de transport de 105 locuri (29 pe scaune, 76 în picioare), din care 4 locuri vor fi rezervate pentru persoanele cu nevoi speciale, bătrâni, invalizi, femei cu copii în brațe;

2.      rampă care va facilita accesul persoanelor ce se deplasează cu cărucior rulant sau cu cărucior pentru copii;

3.      indicator interior vizual cu tehnologie LED;

4.      sistem integrat de gestiune și diagnosticare electronică și sisteme de informare audio-video a călătorilor;

5.       indicatoare de traseu cu tehnologie LED, (1 frontal, 1 lateral montat pe partea dreaptă, 1 spate), indicator interior vizual cu tehnologie LED;

6.      unitate audio pentru anunțuri vocale ce va transmite semnalul audio stației de amplificare;

7.      sistem de informare interior;

8.      sistem de numărare a călătorilor (cu senzori inteligenți 3D);

9.      sistem de supraveghere video la interior și la exterior. Sistemul va cuprinde un număr de minim 7 camere digitale color, cu înregistrare audio, de înaltă rezoluție, cu carcasă antivandalism.

10.  echipament de ticketing compatibil, integrat în sistemul de ticketing al utilizatorului constituit din:

·         Câte un validator pentru fiecare ușă de acces a călătorilor;

·         Un computer de bord;

·         Un tablou de siguranțe;

·         Un echipament de comutație a semnalelor de date;

·         Buton pentru pornirea echipamentului de ticketing integrat în bordul autobuzului hybrid.

Furnizorul acorda garantia functionarii autobuzelor pentru 500.000 km sau 5 ani (care se îndeplineste  prima), de la data punerii în exploatare.

“Semnarea efectivă a contractului de furnizare dintre Primăria Târgoviște și  Mercedes – Benz România se va realiza după semnarea contractului de finanțare în cadrul proiectului “Îmbunătațirea transportului public urban prin achiziționarea de vehicule ecologice, construirea infrastructurii necesare transportului, modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transport public în Municipiul Târgoviște”. Precizăm că proiectul a depășit etapa de verificare a conformității administrative și eligibilității, intrând în faza de evaluare tehnică și financiară”, declară primarul Cristian Stan.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: