Breaking News

Breaking News

TÂRGOVIȘTE: De joi până duminică 390 de sportivi vor participa la Campionatul Național de Cadeți

Iul 09, 2019

Timp de patru zile, de joi și până duminică,la Complexul Turistic de Natație, în bazinul olimpic, va avea loc Campionatul Național de Cadeți, competiție la care vor participa 34 de cluburi din țară cu 390 de sportivi.

„Astăzi avem onoarea de a avea la Târgoviște o invitată de seamă, este vorba de doamna Camelia Potec, care este președinta Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, ultima campioană olimpică a lotului românesc. Suntem onorați că este din nou la Târgoviște, la această bază de natație care începând de joi și până duminică va găzdui Campionatul Național de Cadeți. Este o competiție care este din nou la Târgoviște, cred că este al treilea an când se organizează acest concurs… Sunt 34 de cluburi, foarte mulți participanți și lansez o invitație către iubitorii de sport din Târgoviște și din Dâmbovița să vină să vadă o competiție cu adevărat importantă la Complexul Turistic de Natație.” a precizat primarul Cristian Stan.

IMG-20190709-WA0001

De asemenea, Camelia Poptec a ținut sa mulțumească autorităților locale târgoviștene pentru sprijinul acordat în organizarea unor astfel de evenimente.

„Eu am spus de fiecare dată, și îmi mențin declarația, că vin cu mare drag aici la Târgoviște… De data aceasta am venit din punct de vedere profesional, în primul rând datorită faptului că de joi până duminică, pentru al treilea an consecutiv, organizăm aici Campionatul Național de Cadeți. Copiii sunt foarte mulțumiți, an de an au fost mulțumiți de condițiile de aici, de condițiile de competiție. Noi chiar anul acesta am pus baremuri de calificare la acest Campionat Național mult mai puternice tocmai pentru că ne dorim foarte mult ca performanțele copiilor, cadeților, să crească. Avem 390 de sportivi care s-au calificat la această ediție a Campionatului Național de Cadeți.

Aveți cu ce vă mândri, avem și noi la nivel național cu ce să ne mândrim, pentru că la Târgoviște există o astfel de bază… Încă o dată, noi nu am putea organiza un campionat național fără ajutorul autorităților locale, așa că țin să mulțumesc încă o dată domnului primar pentru sprijinul acordat în organizarea acestui Campionat Național de Cadeți. Mulțumesc și domnului director al Complexului de Natație, care a dat dovadă până acum de foarte mult fairplay, de faptul că dorește să se implice și să ne sprijine… Și din partea noastră sprijinul este foarte mare. Cred în aceiași măsură că fără a avea o echipă, fără a ne sprijini unii pe ceilalți nu vor reuși să realizăm aproape nimic, fie că vorbim de pregătire, de organizare, de competiții sau de campioni. Noua generație are nevoie de noi să lucrăm ca echipă”.

La rândul său, Ciprian Prisăcaru, directorul Complexului de Natație a precizat faptul că municipiul Târgoviște beneficiază de una dintre cele mai performante baze sportive pentru înot din țară, o infrastructură care permite organizarea unui număr mare de competiții sportive.

„Mulțumesc în mod deosebit campioanei noastre olimpice, doamnei Camelia Potec, pentru prezența aici, alături de noi, la Târgoviște. Vreau să-i mulțumesc pentru faptul că ne dă importanță și pentru faptul că în calendarul competițiilor oficiale a Federației a luat în considerare și Târgoviștea. Eu știu că avem o mică problemă în ceea ce privește locurile de cazare, însă sunt convins că și acest aspect se va rezolva în curând la nivelul municipiului Târgoviște. Avem o infrastructură sportivă la cele mai bune standarde și acest lucru cred eu că ne îndreptățește să sperăm să aducem cât mai multe competiții oficiale la bazinul olimpic de la Târgoviște. Nu vreau să folosesc cuvinte prea mari, dar sunt puțini primari care dau ajutor atât de complet sportului, și de mase și de performanță, și eu cred că și din acest punct de vedere Târgoviștea trebuie să fie mulțumită”.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: