Breaking News

ÎN CURÂND: LEGĂTURILE ȘI ARANJAMENTELE CLANULUI “REGINA” LA MINISTERUL FONDURILOR EUROPENE!

Munțomanul curajos! Natură și aventură la poalele munților Bucegi

Aug 12, 2019

După o serie de tabere derulate, în perioada 2016 – 2018, pe cărări marcate sau pe poteci mai puțin cunoscute de publicul larg, în zona alpină a Bucegilor sau pe valea inferioară a Ialomiței (zona Gâlma-Căprioara), iată că a venit vremea ca Asociația Chindia Jurasic Park să își îndrepte pașii și spre abruptul prahovean al Bucegilor și să prezinte frumusețile acestor locuri unui grup de 50 de tineri din mai multe județe (Dâmbovița, Prahova, Ilfov etc.) în cadrul unui proiect finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului.

În perioada 19 – 23 august, în mirifica zonă a orașului Bușteni, tinerii vor beneficia de servicii de cazare (camere cu două paturi și grup sanitar propriu)  și masă (4 pensiuni complete) la frumoasa locație a C.P.P.I. Bușteni. De-a lungul celor 5 zile de tabără, vor fi parcurse, ecologizate și remarcate poteci montane spre Cascada Urlătoarea, Valea Spumoasă, Gura Diham sau Poiana Izvoarelor. În funcție de evoluția vremii, într-o zi se va urca cu telecabina pe Platoul Bucegilor pentru a putea vedea celebrele monumente ale naturii (Babele, Sfinxul, rezervații botanice) sau monumente reprezentative ale istoriei naționale (Crucea Eroilor de pe Caraiman).

În stațiunea turistică Bușteni se vor aborda, în Parcul de aventură Kalinderu, probe pline de adrenalină (tiroliană, tubing, roller coaster etc.), iar în sala de conferințe a C.P.P.I. se vor ține ateliere de prezentare marcaje turistice, pericole în munți, orientare sportivă, echipament de munte sau de alpinism etc. De asemenea, în program sunt inclusise, în limita timpului, și vizite la Casa memorială Cezar Petrescu sau la frumosul și impozantul Castel Cantacuzino.

Natură, aventură, cultură, la poalele Bucegilor, împreună cu tineri munţomani curajoşi.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: