Breaking News

Breaking News

Ministrul Petre Daea, prezent la începerea noului an școlar la Tărtășești

Sep 09, 2019

Astăzi, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost prezent la Tărtășești, la Liceul tehnologic din localitate, cu ocazia festivităților prilejuite de începerea noului an școlar.
“Vreau să vă felicit ca ați rezistat de a lungul vremii. Spun ca ați rezistat, pentru ca în analizele pe care le-a făcut Ministrul Agriculturii, a constatat ca de-a lungul vremii din 89 încoace, din 300 de licee agricole ale țării au rămas mai puțin de 60. Iată de ce, decizia guvernamentală, cu o voință politică profundă pentru a elibera de greutăți un sector extrem de important din învățământul  țării românești. Iată de ce,cel  ce va vorbește vine aici în calitatea lui de slujitor al țării, pentru a pune în operă un act normativ pe care l-a aprobat Parlamentul  României  conform căruia, Ministerul Agriculturii are obligația în baza normelor juridice stabilite sa se ocupe de liceele agricole ale țării, acelea care au mai rămas, din nefericire puține.” a declarat acesta.
De asemenea, demnitarul a precizat si faptul că unitatea de învățământ va intra într-un amplu program investițional.
“Iată de ce sunt aici, în urma unui ordin comun semnat de Ministrul Agriculturii  și Ministrul  Educației  Naționale, ca acele 58 de licee să intre într-un program investițional. În acest program intră evident și liceul din Tărtășești. (…) Am venit cu 10 minute mai devreme, sa preiau din recreația școlară ducându-mă în perimetrul acesta pe care-l aveți, sa vad de ce dispuneți și  ce nevoi sunt aici . Am văzut ca dispuneți de bunăvoință, dispuneți de abnegație, de interes intelectual, dispuneți de pregătire  profesionala, dar sunteți departe, îngrijorător de departe de ceea ce trebuie sa aveți din punct de vedere tehnic pentru a va pregăti și a ne pregăti. (…) Dumneavoastră vă trebuie ateliere în care să învăţaţi, să vă conectaţi cu realitatea tehnologică, pentru a nu rămâne în condamnare tehnică, în incultură tehnică. Pentru că astăzi, vorbim despre grapa cu colţii reglabili?! Te uiţi pe teren şi vezi că avem combine, utilaje, care se conduc de la distanţă. Şi aceşti elevi, mâine studenţi sau oameni de afaceri sau lucrători în agricultura performantă trebuie să aibă îndemânarea şi instrucţia cuvenită pentru a se compatibiliza cu condiţiile din agricultură.” a spus ministrul.
Liceul din Tărtășești are clase de: tehnician agronom, tehnician ecolog și protecția mediului, tehnician mecanic întreținere și reparații, tehnician transporturi și mecanic auto.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: