Breaking News

Breaking News

Trei grădinițe inaugurate odată cu începerea anului școlar

Sep 10, 2019

Trei unități de învățământ din județul Dâmbovița, au fost inaugurate luni, 9 septembrie,  cu prilejul debutului noului an școlar.

Pentru prichindeii, dar și pentru cadrele didactice, din Raciu, Dragomirești și Dragodana, ziua de ieri a reprezentat un adevărat prilej de bucurie. Într-o atmosferă de sărbătoare, în fiecare dintre aceste localități a fost inaugurată  câte o grădiniță, lăcașe în care zeci de generații vor descoperi tainele educației.

Astfel, în comuna Raciu a fost inaugurat obiectivul de investiții „Realizare și dotare Grădiniță, sat Raciu”, în valoare totală de 1.403.316 lei, investiție realizată prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

„Îl felicit pe domnul primar și consiliul local pentru că, înainte de a pune pe hârtie necesitatea de a avea un sediu nou de primărie – pentru că este o clădire veche, s-a gândit la ceea ce este necesar pentru bunul mers al comunității. A investi în educație, a investi în realizarea de drumuri, în sisteme de canalizare, cred că este un act de normalitate (…) Am deplină încredere în colectivul de cadre didactice pe care îl aveți aici, condus de un director inimos. Sper ca ceea ce inaugurăm astăzi să fie de bun augur pentru comunitatea dumneavoastră. Mă uit la acești copii și cred că au nevoie să își desfășoare activitatea într-o clădire modernă, cu toate dotările necesare pentru a avea un învățământ de calitate (…) Sunt 112 obiective pe PNDL în infrastructura școlară din județul Dâmbovița, investiții ce vor fi finalizate. Aceasta este una dintre ele, iar noi sperăm să avem și altele pe viitoarele programe. Fac parte dintre aceia care cred că educația este o prioritate pentru noi ca popor, iar un popor educat are mai multe șanse de a răzbi în această lume, din ce în ce mai complicată”, a transmis Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, prezent la eveniment.

În localitatea Decindeni, comuna Dragomirești, a fost inaugurat obiectivul de investiții „Construire Grădiniță cu program redus”, finanțat prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), în valoare totală 485.564 Euro. Grădinița dispune de 4 săli de clasă.

O altă investiție inaugurată este cea din comuna Dragodana, sat Picior de Munte, realizată din buget local, proiect ce a presupus transformarea unei școli în grădiniță. Valoarea acesteia este de 400.000 lei.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: