Breaking News

ÎN CURÂND: LEGĂTURILE ȘI ARANJAMENTELE CLANULUI “REGINA” LA MINISTERUL FONDURILOR EUROPENE!

168 de ani de la întemeierea comunității bulgare din Târgoviște

Noi 30, 2019

Astăzi, 30 noiembrie, de Sărbătoarea Sfântului Andrei, comunitatea bulgară din municipiul Târgoviște a împlinit 168 de ani de la întemeiere și ridicarea cartierului Matei-Voievod.

Sărbătoarea a cuprins o ceremonie de depunere de coroane la cele două monumente înălțate în memoria celor 97 de eroi, ostași români de etnie bulgară, care au căzut pe câmpul de luptă pentru independența, apărarea și reîntregirea României. De asemenea, de la eveniment nu au lipsit momentele folclorice susținute de comunitatea bulgară.

“168 de ani, de când avem bucuria de a vă avea alături, nu sunt puțini. Nu ne-am fi putut imagina cartierul Matei-Voievod altfel. Altfel decât cu dumneavoastră, care ați animat acest loc și l-ați făcut să trăiască prin obiceiuri frumoase și un stil de viață onest și muncitor.

Le mulțumim eroilor români de origine bulgară pentru jertfa lor și pentru faptul că au înțeles că toți – români, bulgari, germani, unguri, evrei – facem parte din acest popor. Este un moment de reflecție, dar și un moment de sărbătoare. Cred cu tărie că numai împreună putem reprezenta ceva în Europa.

Vă mulțumesc pentru invitație! Apreciez faptul că sunteți o comunitate care își păstrează tradițiile, care le respectă și că, indiferent de vicisitudinile vremurilor, duceți mai departe aceste tradiții. Consider că toți cei care își cunosc istoria și își respectă tradițiile au un viitor pe acest pământ.” a precizat Alexandru Oprea, președintele Consiliului Dâmbovița prezent astăzi la eveniment.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: