Breaking News

PNL Dâmbovița face “curățenie” în instituțiile publice

Noi 14, 2019

Așa cum au și anunțat din momentul în care au preluat guvernare, liberalii au început “curățenia” în instituțiile statului. Au început cu administrația centrală, au demis numeroși secretari de stat și consilieri, după care au trecut la structurile județene.

Excepție nu face nici Dâmbovița, unde deja conducerea Inspectoratului Școlar a fost preluată, din nou, de către consilierul județean liberal, Sorin Ion, și potrivit declarațiilor președintelui PNL Dâmbovița, Virgil Guran, până la sfârșitul anului, după ce se va efectua o evaluare,  se va schimba și prefectul, dar și alți funcționari sau directori de instituții publice.

„Trebuie să facem o evaluare, este foarte posibil ca unii oameni din deconcentate să-şi fi făcut treaba, nu venim cu prejudecăţi. Eu vreau să fie cei mai buni oameni acolo, nu vin numai să spun hai să punem oameni din partid care habar nu au ce să facă.Dacă acolo sunt oameni care şi-au făcut treaba şi noi nu avem oameni mai buni decât ei atunci vor rămâne, nu mă refer la funcţiile politice. Acolo unde este pe bază de concurs, este altceva. Apropo de acest lucru,vă anunţ că, într-adevăr,  inspector general interimar la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa a fost numit Ion Sorin, adică s-a făcut o reparaţie şi se va face o reparaţie mai departe, pentru că am înţeles că nu ştiu câţi consilieri judeţeni sunt şi inspectori deja acolo. Eu înţeleg nişte lucruri, dar aşa au câştigat cei de la PSD, cum au ajuns şi-au luat oamenii care trag pentru voturi şi pac repede în funcţii, în Consilii de Administraţie… Vom analiza, dar vă răspund foarte corect că nu am în momentul de faţă o gândire foarte clară cu privire cu schimbările din deconcentrate, o să stau de vorbă cu colegii mei, cu oameni în domeniu care se pricep. Chiar am un mare avantaj, nu-i cunosc.

La Prefectură, cum se întâmplă de obicei, când se schimbă Guvernul se schimbă şi prefecţii. Eu cred că asta trebuie să facem şi este reglementată clar prin lege, pentru că ei sunt reprezentanţii Guvernului în teritoriu. Păi ce faci, cum implementezi ce vreau eu să fac la guvernare? Va fi schimbat şi prefectul, dar acum nu vă pot da un nume neapărat, dar vom căuta un om care experienţă… După părerea mea se va întâmpla până la sfârşitul anului, dar oricum nu într-o săptămână sau două, pentru că vrem să facem lucrurile aşezat. Ştiu că în campanie unii colegi de-ai mei poate au spus că într-o săptămână facem tot. Nu va fi aşa, lucrurile trebuie făcute aşezat, mai ales că instituţiile trebuie să funcţioneze”, a precizat Guran.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: