Breaking News

Târgoviștea se dezvoltă cu ajutorul banilor europeni

Noi 19, 2019

Administrația locală târgovișteană are în curs de implementare numeroase proiecte, pe diferite segmente, începând de la reabilitarea infrastructurii stradale, la modernizarea mai multor unități de învățământ, la proiecte ce vizează construirea de spații de recreere sau proiecte destinate dezvoltării comunităților defavorizate, finanțarea acestora fiind suportată fie din fonduri proprii, bugetul primăriei, fie din bani europeni.

Astăzi, primarul Cristian Stan a făcut un bilanț al proiectelor pe care primăria le-a depus la ADR Sud-Muntenia, unele dintre ele fiind deja în faza de execuție lucrări, pentru altele așteptându-se semnarea contractelor de finanțare, sumele fiind reprezentate de bani europeni.

” Întâlnirea de astăzi reprezintă un eveniment important, este o prezentarea a ceea ce numim activitate de atragere a fondurilor europene la nivelul județului Dâmbovița, implicit la nivelul municipiului Târgoviște.

Pentru noi, ca și administrație locală a unui municipiu reședință de județ , este foarte importantă sursa de finanțare de care discutăm acum, sursă de finanțare care ne asigură o parte importantă din bugetul de investiții. Să nu uităm că și pe Programul Operațional Anterior, municipiul Târgoviște a ocupat locul doi la nivel național ca și grad de absorție al fondurilor europene, cu aproximativ 740 de euro pe cap de locuitor.

În acest moment deja avem depuse 10 cereri de finanțare, dintre care avem patru contracte de finanțare semnate.”, a precizat Stan.

Contractele la care face referire edilul târgoviștean se referă la investiții în infrastructura educațională, care, adunate depășesc 40 de milioane de lei, și anume reabilitarea, modernizarea și dotarea școlilor “Matei Basarab” și “Mihai Viteazul”, a celei mai mari grădinițe din municipiu, grădinița numărul 8 “Rază de Soare”, dar și construirea unui nou parc în zona fostei Unității Militare de la gară.

“Toate aceste patru proiecte  sunt, în aceste momente, în faza de execuție, în contextul în care, înainte de semnarea contractelor de finanțare, am organizat licitațiile cu clauză suspensivă și am reușit, la aproximativ două săptămâni de la semnarea contractului de la UM Gară, să dăm și ordinul de începere al lucrărilor.” a adăugat Stan.

Primarul a mai făcut referire și la alte proiecte care se vor realiza la nivelul municipiului Târgoviște, tot cu finanțare europeană, cum ar fi proiectul ce are în vedere modernizarea transportului public în comun, care are mai multe componente, de la achiziționarea unui număr de 28 de autobuze hibrid, la construirea de noi stații de capăt, de noi trasee, la reabilitarea integrală a mai multor străzi până la construirea unui depou. Pentru acest proiect, astăzi are loc vizita în teren, după care se așteaptă semnarea, în cel mult o lună de zile, a contractului de finanțare, 21 de milioane de euro. Licitația pentru achiziționarea mijloacelor de transport în comun a fost încheiată, urmând ca în primăvara anului viitor să fie livrate.

Alte investiții care se vor realiza cu ajutorul fondurilor europene, pentru care au fost întocmite proiectele,  sunt reprezentate de reabilitarea locuințelor rezidențiale din municipiul Târgoviște, schimbarea sistemului de iluminat public, construirea skate-parcului în zona parcului Chindia sau crearea unui spațiu de recreere în zona Complexului de Natație, zonă ce va cuprinde 50.000 mp.

” Sper ca și pentru aceste proiecte să semnăm contractele de finanțare cât mai repede pentru ca și lucrările să demareze”, a mai adăugat Cristian Stan.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: