Breaking News

3 decembrie, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

Dec 03, 2019

În data de 3 decembrie este celebrată Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități. Astfel, în județul Dâmbovița această zi este marcată prin activități ce au ca obiectiv creșterea nivelului de acceptare în ceea ce privește problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități, precum și susținerea drepturilor, a demnității și bunăstării persoanelor cu dizabilități.

Se dorește, de asemenea, sensibilizarea comunității cu privire la avantajele care ar rezulta din integrarea persoanelor cu dizabilități în fiecare aspect al vieții sociale, economice și culturale.

Cu această ocazie reamintim că în județul Dâmbovița, 19278 persoane neinstituționalizate beneficiază de drepturile oferite de certificatul de încadrare într-un grad de handicap, din care 17719 adulți și 1559 copii. Pentru aceste persoane sunt oferite servicii specializate de recuperare, reabilitare, consiliere în cadrul centrelor destinate copiilor și adulților cu dizabilități din familie.

În ceea ce privește persoanele cu dizabilități care beneficiază de măsură de protecție specială, în cadrul Complexului de Sevicii Sociale Găești, în prezent sunt 52 copii, la Complexul de Servicii Sociale Târgoviște Floare de Colț sunt 12 copii cu dizabilități, iar la Fundația Cara Bella Internațional, 21 copii. În ceea ce privește măsura de plasament familial la rudă/nerudă, 38 copii au certificat de încadrare în grad de handicap, iar în plasament la asistent maternal profesionist se află 111 copii cu dizabilități.

     În subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița funcționează 3 centre pentru persoane adulte cu dizabilități: Centrul de Servicii Comunitare „Sfântul Andrei” Gura Ocniței (33 beneficiari în cadrul locuințelor protejate și 20 beneficiari în cadrul centrului de zi), Centrul de Servicii Comunitare „Floarea Speranței” Pucioasa (42 beneficiari în cadrul locuințelor protejate, 9 beneficiari în cadrul centrului de criză și 20 beneficiari în centrul de zi), Centrul de Îngrijire și Asistență Pucioasa cu 51 beneficiari, iar în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița și a Primăriei Moreni, Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Țuicani-Moreni, care oferă servicii pentru 121 adulți cu dizabilități.

    La invitația Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Târgoviște și Teatrul Tony Bulandra, 60 copii cu dizabilități vor viziona în data de 03 decembrie 2019 un spectacol dedicat lor și vor primi cadouri din partea organizatorilor.

De asemenea, în toate centrele pentru copii sau adulți cu dizabilități se sărbătorește cu mese festive, jocuri, audiții muzicale și alte activități recreative, precum și un spectacol susținut de elevii Școlii Bezdead și Centrul Cultural Pucioasa și o excursie la care participă 43 persoane adulte cu dizabilități.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: