Breaking News

APIA Dâmbovița a început primirea cererilor pentru motorina folosită în agricultură

Dec 03, 2019

În luna decembrie, la APIA Dâmbovița a început procesul de depunere a cererilor prin care agricultorilor li se decontează motorina folosită la muncile câmpului.

Astfel, potrivit Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Dâmboviţa, cererea de acord pentru finanţare se depune anual, pentru fiecare an calendaristic aferent perioadei de aplicare a schemei de ajutor de stat reglementată  prin Hotărârea Guvernului nr.1174/2014, respectiv 2015-2020 inclusiv.

 „În conformitate cu prevederile OMADR 263/2017, cererea de acord pentru finanțare pentru 2020 se poate depune și în cursul anului calendaristic pentru care se solicită ajutorul de stat prin rambursare. În cerere se menționează perioada/perioadele pentru care se solicită acordul pentru finanțare. Cantitățile de motorină pentru care se emite acordul se determină pentru perioada următoare lunii în care se depune cererea de acord pentru finanțare, rămase până la sfârșitul anului. Cantitatea de motorină determinată se calculează prin înmulțirea lunilor rămase până la finele anului începând cu luna următoare lunii de depunere a acordului cu consumul, rezultat în urma raportului dintre consumul normat și numărul total de luni ale anului”, precizează Corina Alexandrina Gârleanu, directorul executiv al APIA Dâmboviţa.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: