Breaking News

Au început lucrările de stabilitate a DN 71, la Moțăieni

Dec 14, 2019

S-au început lucrările pentru repararea porțiuniii de șosea de pe DN 71, pe raza localității Moțăieni. Se vor monta palplanșe din metal pentru apărarea de mal. Lucrările au început deja, în urmă cu două zile fiind încheiată licitația pentru acest proiet de către CNAIR.

Este binecunoscut faptul că în această zonă, din cauza unei alunecări de teren cauzată de acumulările de ape meteorice de suprafață și subterane, s-a rupt pe aproximativ 100 de metri, în luna iulie. De atunci, circulația s-a desfășurat alternativ, semaforizat, pe o singură bandă de mers.

Alunecarea va fi stabilizată pe un suport de pământ balastat, între palplanșele metalice și porțiunea neafectată a drumului urmând a se turna beton, iar mai apoi asfalt.

Trebuie rezolvată însă problema unei conducte alimentare cu gaze care tranzitează exact zona afectată.

În urmă cu aproximativ o lună, în ziua votului, pentru alegerile prezidențiale, mai multe persoane au protestat în zonă pentru rezolvarea situației. Demersul a avut loc mai ales după producerea unui accident de circulatie în urma căruiao femeie şi-a pierdut viaţa pentru că un camion s-a rasturnat peste ea, victima aflându-se pe marginea carosabilului.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: