Breaking News

ÎN CURÂND: LEGĂTURILE ȘI ARANJAMENTELE CLANULUI “REGINA” LA MINISTERUL FONDURILOR EUROPENE!

Mesajul primarului municipiului Târgoviște cu ocazia Zilei Naționale a României

Dec 01, 2019

Ceremoniile din acest an prilejuite de Ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, s-au desfășurat la Monumentul Eroilor de la Mănăstirea Dealu.

Ca de fiecare dată, evenimentul a debutat cu o slujbă religioasă oficiată de Înaltpreasfinția Sa Nifon, Ahriepiscop și Mitropolit al Târgoviștei, și a continuat cu alocuțiuni susținute de către oficialitățile prezente, depuneri de coroane și jerbe de flori la Monumentul Istoric, urmat de  defilarea Gărzii de Onoare.

WhatsApp Image 2019-12-01 at 16.57.17

“1 Decembrie 1918 este un fenomen istoric irepetabil în epocă și aproape ireal, dacă ne uităm astăzi în jur. Culme a unor acte istorice similare – unirea Basarabiei în primăvară și a Bucovinei, cu câteva zile înainte, la 28 noiembrie, – întoarcerea Transilvaniei la Țară a fost apogeul unui demers istoric fără precedent.

Drumul a fost greu, dar pe el au călcat pași de oameni hotărâți. Orgoliile erau și atunci foarte mari, dar au fost înăbușite de viziunea unor minți luminate. Interesele erau și atunci diferite, dar au fost lăsate la o parte în numele unui scop comun: țara, ca entitate sfântă, nu se negociază, cum nici interesul.

Dacă am privi cu luare aminte la ce au reușit atunci oamenii de la Aba Iulia, poate ne-ar fi și nouă, celor de astăzi, mai simplu.

La mulți ani, România! La mulți ani, Români! La mulți ani, Târgoviște! La mulți ani, Târgovișteni! Vă prețuiesc pe toți!” a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: