Breaking News

ÎN CURÂND: LEGĂTURILE ȘI ARANJAMENTELE CLANULUI “REGINA” LA MINISTERUL FONDURILOR EUROPENE!

Solia Cetății Târgoviște, prezentă la manifestările zilei de 1 Decembrie de la Alba Iulia (VIDEO)

Dec 02, 2019

De-a lungul anilor, un eveniment nelipsit din programul festivităţilor desfăşurate de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, de la Alba Iulia, are loc în Sala Unirii, unde sunt primite soliile din cetăţile de scaun Târgovişte şi Suceava.

După ce autoritățile au depus coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor, dar și în fața statuii ce-l întruchipează pe Mihai Viteazul, întreaga suflare a asistat cu emoție, la momentul în care cele două solii au fost primite de reprezentantul cetății Alba Iulia, viceprimarul cu atribuții de primar Paul Voicu.

“Stimate domnule primar al cetății de scaun Alba Iulia, noi, primarul Cetății de Scaun a Târgoviștei Daniel Cristian Stan, împreună cu ceilalți aleși, cu mine aici de față, ne-am strâns într-o reuniune festivă pentru a semna solia către Cetatea de Scaun Alba Iulia.

Noi, aleșii Cetății, am hotărât să așezăm fântâni de popas așa cum au făcut-o și alții înaintea noastră. Spre sațul poporului însetat pentru cei istoviți vom trudi, vom cugeta gândurile cele drepte și întărite de dreapta credință ca să ajungem, nu să afârșim ca o populație, ci să dăinuim ca o națiune suverană acasă la ea.

Nădejdea noastră este neamul cel născut aici, este Dumnezeu în noi și cu noi prin toate veacurile. Nimic fără Dumnezeu.

Primiți rogu-vă gândurile noastre de frățească dragoste, pace, întru toate belșug și bună sporire.

Trăiască Cetatea Alba Iulia, trăiască România Mare și poporul său.

Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a fost mesajul primarului municipiului Târgoviște transmis prin viu grai de către solie.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: