Breaking News

TÂRGOVIȘTE: A fost activat comandamentul de iarnă

Dec 03, 2019

Cum primii fulgi de nea au căzut la sfârșitul săptămânii trecute și iarna începe să-și intre în rol, autoritățile locale târgoviștene sunt pregătite pentru intervențiile specifice sezonului rece.

Astfel, 96 de utilaje vor fi în stradă pentru a asigura acțiunile de deszăpezire, la care se adaugă peste 100 de persoane și aproximativ 40 de voluntari.

În ceea ce privește materiale antiderapante, primarul Cristian Stan a dat asigurări că exista stocuri suficiente, iar în cursul zilelor viitoare va fi pus la dispozitie și un număr de telefon prin intermediul căruia târgovistenii pot semnala eventualele probleme cu care se confruntă pentru a cere astfel ajutor echipelor de intervenție.

„Ne aflăm la Direcția de Salubritate a Primăriei Municipiului Târgoviște, aici unde este organizat, ca de fiecare dată, Comandamentul pentru deszăpezire. Și anul acesta suntem pregătiți, așa cum cred că am fost în fiecare an… Utilajele sunt pregătite de intervenție, până acum nu prea a fost cazul să le folosim… Este vorba de peste 60 de utilaje pe care le avem la dispoziție, numai în proprietatea Direcției de Salubritate, dar la acestea mai adăugăm încă 36 de utilaje care pot fi închiriate și pot fi puse la dispoziția Direcției de Salubritate de către diferiți prestatori. Acestor utilaje li se adaugă și un efectiv de peste 100 de oameni, lucrători de la Direcția de Salubritate, de la ECO-SAL, de la Municipal Construct. De asemenea, mai putem adăuga aici și membri Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, putem ajunge până la 35-40 de persoane în caz de nevoie și mașina de intervenție de la SVSU, care de asemenea poate fi utilizată în activitatea de deszăpezire. Cu privire la stocurile de materiale, avem stocuri suficiente de sare, nisip, clorură de calciu., Suntem pregătiți și cu carburant astfel încât să putem să facem față în orice moment oricărei provocări. Există și resursele umane care sunt necesare unei activități care de multe ori se poate dovedi destul de solicitantă, dar cred că suntem în măsură să facem față oricărei provocări, sperăm să nu fim nevoiți să punem în funcțiune toate utilajele și să folosim toate mijloacele umane și materiale pe acre le avem la dispoziție, dar, repet, suntem pregătiți… Lângă mine este Dănuț Badea, directorul Direcției de Salubritate, care în fiecare an coordonează în mod nemijlocit această activitate, când este cazul avem ședințe și la ora 5 dimineața și cred că și în acest an vom fi gata să răspundem oricăror solicitări. Va fi public și numărul de telefon unde se poate solicita intervenția mijloacelor și utilajelor de deszăpezire și vom fi pregătiți pentru orice fel de intervenție. Aș mai adăuga că s-au achiziționat anul acesta și utilaje speciale pentru împrăștierea materialului antiderapant pe trotuare, care se adaugă flotei de utilaje pe care noi o avem la dispoziție, autogreder, sărărițe cu lamă, cisterne încărcătoare, basculante și așa mai departe, toate acestea pregătite pentru intervenție”, a precizat Stan.

WhatsApp Image 2019-12-03 at 13.06.17

Fără categorie

Despre autor

Informatie in curs de actualizare