Breaking News

Breaking News

Cetățeni din Sri Lanka sau Nepal, angajați în societăți dâmbovițene

Ian 14, 2020

În ultimii ani, importul de forță de muncă străină este pe un trend ascendent în țara noastră. Motivele sunt diverse, începând de la faptul că cetătenii români preferă, la rândul lor să-și găsească posturi în afara granițelor țării pentru a avea câștiguri mai mari, până la faptul că, cei din state din afara Uniunii Europene au diferite avantaje puse la dispoziție de angajatorul român, iar salariile de aici reprezintă “mană cerească” spre deosebire de cât ar fi câștigat în țara natală.

Astfel, la nivelul judetului Dâmbovița, în afară de cetățeni chinezi care și-au deschis propriile afaceri în marile orașe, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița mai sunt înregistrați și alți angajați străini. La Niculești există 75 de posturi ocupate, într-un abator, de persoane originare din Sri Lanka.

Potrivit directorului ITM Dâmbovița, Marius Lixandru, există și cetățeni străini care își desfașoară activitatea în localuri de alimentație publică inclusiv în municipiul Târgoviște.

” Mai există angajați strșini care lucrează în baruri, restaurante din municipiul Târgoviște, cetățni care vin din Nepal, Sri Lanka, iar ultimi care au venit sunt din Filipine. În prima fază ei merg la Oficiul Român de Imigrări și apoi vin la noi, în primul rând trebuie să obțină permisul de ședere în România și apoi avizul de muncă”.

WhatsApp Image 2020-01-14 at 13.10.26

În decursul anului trecut, ITM Dâmbovița a inteprins o campanie pentru verificarea respectării legislaţiei privind angajarea în muncă a cetăţenilor străini non UE ce a avut în vefere identificarea cetăţenilor străini şi  a formelor de angajare a acestora, dar şi respectarea drepturilor stabilite de Codul Muncii (timp La o parte dintre acţiunile întreprinse în această campanie au participat şi reprezentanţi ai Biroului pentru Imigrări Dâmboviţa.

Au fost efectuate 12 verificări, au fost găsite 17 neconformităţi, pentru care au fost dispuse măsuri de remediere şi au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: