Breaking News

DÂMBOVIȚA: Încă există școli în care personalul medical lipsește

Mai 29, 2020

Potrivit Inspectorul General al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, Sorin Ion, unitățile școlare din județ sunt pregătite, din punct de vedere al măsurile impuse prin starea de alertă, să-i primească la pregătire pe elevii claselor terminale. Există însă o singură problemă, și anume cadrele medicale care trebuie să fie prezente în școli în acestă perioadă, este insuficient.

Din data de 2 iunie, peste 5000 de elevi dâmbovițeni, absolvenți ai claselor a VIII-a și a XII-a se întorc la școală pentru a participa la ore de pregătire a examenelor de Evaluare Națională și de Bacalaureat.  CITEȘTE AICI

http://voceadambovitei.ro/2020/05/dambovita-peste-5000-de-elevi-se-intorc-la-scoala-pentru-pregatirea-examenelor-finale/

Sorin Ion spune că în peste 16 unități școlare din județ nu există personal medical care să realizeze triajul elevilor și monitorizarea lor. Acesta susține că a făcut adrese către Instituția Prefectului, dar și către Direcția de Sănătate Publică prin care le semnalează problema, dar mai ales pentru găsirea de soluții.

„O problemă pe care încă o avem şi nu e rezolvată este prezenţa cadrelor medicale în fiecare şcoală în perioada aceasta. Avem două situaţii distincte, la nivel de oraş avem de regulă medici şcolari sau asistenţi medicali repartizaţi la fiecare şcoală, dar în mediul rural lucrul acesta nu se întâmplă şi nu se întâmplă dintr-un motiv foarte simplu…  Legea spune că acolo rolul de medic şcolar şi-l asumă un medic de familie, care trebuie să încheie un contract cu primăria. Numai că primăriile nu prea încheie astfel de contracte, pentru că îi costă, şi deci avem această situaţie.

Eu am transmis atât la Prefectură, cât şi la DSP Dâmboviţa, lista unităţilor şcolare care nu au la momentul acesta un cadru medical. Sunt 16 unităţi care nu au cu certitudine sau nu aveau acum câteva zile asigurată prezenţa unui asistent medical, dar mai sunt şi altele în care situaţie este incertă. Prin urmare aştept ca DSP Dâmboviţa să-şi facă treaba pentru că în ordinul ministrului se spune că dânşii repartizează cadre medicale şi eu doar le transmit lista.

La nivel de municipiu sunt 40 de cadre medicale prezente, la nivel de judeţ aştept o rezolvare în continuare, pentru că mai avem puțin timp până marți. DSP Dâmboviţa nu are mijloace de constrângere a medicilor de familie, pentru că aceştia sunt independenţi, ei sunt în relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Eu am certitudinea că, până marţi, 2 iunie, cele 16 situaţii  se vor rezolva, la fel și cele incerte”, a precizat inspectorul școlar general al IŞJ Dâmboviţa, prof. Sorin Ion.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: